Teknologjia zvogëlon dukshëm përqendrimin

A e keni bindjen se teknologjia po jua bën më të vështirë përqendrimin? Microsoft ka publikuar një studim që e mbështet këtë teori.

Periskopi.com Tech/Auto

Studimi sugjeron që kohëzgjatja e përqendrimit ka shënuar rënie, nga 12 sekonda në vitin 2000, në 8 sekonda në vitet e fundit.Në ditët e sotme një pjesë e madhe e adoleshentëve shpenzojnë kohë të gjatë në smartfonë dhe lakmia e gjërave që mund të bëjë ai e bën shpërqendrimin nga ndonjë detyrë, të thjeshtë.

Por, kjo gjë mund të shihet edhe nga një tjetër këndvështrim. Megjithëse teknologjia po e dëmton përqendrimin ajo e përmirëson multitaskingun. Rrjedhimisht, teknologjia ka efekte bipolare.