Të ndryshme, por nëna

Periskopi.com Galeria

Nënat në këto imazhe tipike paraqesin familje të njohura që shtrihen në glob dhe kalojnë barrierat kulturore dhe gjeografike.

Rrobat e tyre dhe stili i flokëve mund të ndryshojnë, por veprimet e tyre janë të ngjashme, duke treguar se dashuria e nënës është universale.

Dita e Nënës është mbi 100 vjeçare dhe ka një histori disi të errët, të themeluar fillimisht nga Anna Jarvis për të nderuar gratë e zisë, për të kujtuar ushtarët e rënë dhe për të punuar për paqen.

“Për Jarvis ishte një ditë ku do të shkosh në shtëpi për të kaluar kohë me nënën tënde dhe ta falënderosh për të gjitha ato që bën”, tha historiani Katharine Antolini i West Virginia Wesleyan College për National Geographic në vitin 2014. “Nuk ishte për të festuar për të gjitha nënat, ishte për të festuar nënën më të mirë që e njihni ndonjëherë, nënën tuaj, si një bir apo një bijë. “

Këto foto tregojnë mënyrat se si nënat e ndryshme në mbarë botën kanë mbështetur fëmijët – të vetin, fqinjët e tyre, madje edhe ato huaj.

Shpërndaje në: