Monopol në MPB – marrëveshjen për targat nuk e kanë parë as disa nga zyrtarët me të lartë të saj

Ministria e Punëve të Brendshme e Kosovës nuk ka hapur ende një tender për targat e makinave me regjistrim të Kosovës, e cila do të mundësonte fillimin e zbatimit të marrëveshjes së arritur në Bruksel për qarkullimin e lirë ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Periskopi.com Lajme

E, këtë marrëveshje, madje nuk e kanë parë as zyrtarë të lartë të kësaj ministrie. Vetë zëvendësministri i Punëve të Brendshme, Nehat Mustafa ka thënë se kjo marrëveshje nuk është diskutuar në kabinet, dhe sipas tij, për këtë duhet të kërkojë përgjegjësi edhe kryeministri – shkruan Gazeta Monitor.

“Sa i përket rastit në fjalë, e them me përgjegjësi të plotë se pjesa më e madhe e kabinetit asnjëherë nuk e kemi parë Marrëveshjen për Targat”, ka thënë Nehat Mustafa.

Sipas Mustafës, brenda MPB-së është krijuar një monopol mbi informacionet nga grupe të caktuara, duke shtuar se informacionet asnjëherë nuk shpërndahen tek të gjithë.

“Fatkeqësisht, mënyra e raportimit  dhe debatimit brenda MPB-së është në nivel jo të kënaqshëm, ku grupe të caktuara mbajnë si monopol ekskluziv të tyre informacionet që kanë të bëjnë me çështje të ndryshme”, ka shtuar zëvendësministri Mustafa.

Madje, sipas Mustafës, meqë kjo marrëveshje nuk është përcjellur zyrtarisht, tregon edhe për gjendjen e llogaridhënies në këtë ministri.

“Nuk na është përcjellur zyrtarisht , ashtu siç edhe e do rendi. Prandaj, unë as nuk mund të them se është apo nuk është pjesë e përgjegjësisë së MPB-së apo e Ministrisë për Dialog. Kjo është edhe një dëshmi se llogaridhënia në institucionet tona qeveritare është pika më e dobët”, ka thënë ai.

Bile, për Mustafën, në Ministrinë e Punëve të Brendshme, llogaridhënia nuk ekziston fare.

“Në MPB pothuajse nuk ekziston fare”, ka përfunduar Nehat Mustafa, zëvendësministër në MPB.

Tutje, zëvendësministri Mustafa ua ka bërë me dije udhëheqësve të MPB-së se ai aty përfaqëson partinë më të madhe në vend, dhe se nuk pranon të jetë dekor i grupeve të interesit nga jashtë ministrisë

“Askush nuk duhet ta harroj se unë në MPB përfaqësoj partinë më të madhe politike në vend ,  Partinë Demokratike të Kosovës  dhe rrjedhimisht nuk do të lejoj që të jem dekor I grupeve të ndryshme të interest brenda dhe jasht ministrisë”, ka thënë për fund, Mustafa.

 

 

Dyshim për kurdisje të tenderit për sigurimin e veturave zyrtare për nevoja të ATK-së

Sigal Uniqa Group Austria po pretendon se Autoriteti Kontraktues i Administratës Tatimore të Kosovës ka kurdisur tenderin për sigurimin e veturave zyrtare për nevoja të ATK-së.

Periskopi.com Uncategorized

Kjo pasi kishin çmimin e njëjtë me Operatorin Ekonomik Sigma, por ATK-ja, sipas tyre duke shkelur ligjet, vendosi për Sigmën në vend të tyre, raporton KTV.

Sigal ka dorëzuar ankesën në Organin Shqyrtues të Prokurimit. “Autoriteti Kontraktues ka kërkuar hedhjen e shortit për shpalljen e fituesit dhe jorastësisht jemi ankuar.

AK-ja, gjatë vlerësimit, ka nxjerrë fitues Sigmën, në kundërshtim edhe me Udhëzimet për Prokurim, pasi që nuk ka votuar arteret me votë të thjeshtë, por duke dhënë arsyetimin tejet joprofesional dhe lirisht mund të themi tendencioz për ofertën tonë”, thuhet në ankesën e Sigalit drejtuar gjykatës së tenderëve.

Por, ATK ka hedhur poshtë dyshimet e Operatorit Ekonomik Sigal Uniqa Group Austria për kurdisje të tenderit.

“Në bazë të njohurive tona, kjo absolutisht nuk qëndron,” thuhet në përgjigjen që ATK-ja.