Rrjeti social “Twitter” ndryshon pamje

Periskopi.com Tech/Auto

Rrjeti social “Twitter” ka publikuar pamjen e saj më të re të platformës. “Më i lehtë, i shpejtë dhe lehtësisht i përdorshëm”,  janë fjalë e përshtatshme për të përshkruar këtë imazh të ri.

Drejtuesit e këtij rrjeti social kanë bërë të ditur se mes risive kryesore është menuja e re e lundrimit, dhe më pak skeda në pjesën e poshtme të aplikacionit.

Ndërsa fotoja e profilit bëhet e rrumbullakët dhe shigjeta që tregon përgjigjen ndaj një postimi kthehet me një re komenti.

Ndërkohë të tjera risi janë edhe tipografia e titullit, profili, llogaritë shtesë, rregullimet dhe privatësia do të jenë në një vend të vetëm “për të krijuar më pak konfuzion dhe për ta bërë më të lehtë lundrimin.

Gjithnjë në të mirë të pajiseve “Apple”, linqet e artikujve do të happen në Safari, “për të hyrë sa më lehtësisht tek llogaritë në faqet e internetit që janë lidhur tashëm”.

Dhe në fund postimet, tani përditësohen në moment me përgjigjet, ripostimet dhe pëlqimet në mënyrë që të shohësh drejt për drejtë bisedën që po ndodh.

 

Edhe Instagram e Twitter me video live

Transmetimi i drejtpërdrejt apo ‘live’ është trendi më i ri që po merr më së shumti vëmendje kohëve të fundit. Pas Facebook dhe Instagram, është radha e Twitter.

Periskopi.com Tech/Auto

Teknikisht, Twitter ka sjellë tiparin e transmetimit ‘live’ edhe më herët, pasi aplikacioni i kompanisë, Periscope, po ashtu ka sjellë këtë platformë më herët.

Tani, videot e drejtpërdrejta mund të transmetohen nga aplikacioni i Twitter për Android ose iOS. Vetëm hapni aplikacionin, shtypni butonin ‘Compose’ dhe do të gjeni opsionin ‘Live’ i cili iu dërgon në ekranin e transmetimit ku mund të rregulloni pamjen e imazhit para se të filloni xhirimin.

Në këtë mënyrë, mund të filloni transmetimin e videove të drejtpërdrejta të cilat mund të shihen nga ndjekësit tuaj.

Tipari i ri do të lancohet në ditët vijuese për të gjithë përdoruesit e Android dhe iOS, bën të ditur kompania.

Treçereku i njerëzve duan t’i braktisin rrjetet sociale

Periskopi.com Tech/Auto

“Të burgosurit” e rrjeteve sociale, më shumë se 3 përdorues në 4 dëshirojnë t’i braktisin, por në fund kanë frikën se mund të humbin kontaktet me miqtë dhe kujtimet dixhitale të fotove dhe videove të shpërndara me të tjerët.

Kaspersky Lab ka kryer një studim mes 5 mijë përdoruesve në 12 vende. Pjesa më e madhe e të intervistuarve, 78%, kanë menduar të braktisin rrjetet sociale, por që më pas kanë ndryshuar mendim. Ata që dëshirojnë të lënë Facebook, Twitter apo shërbimet e ngjashme, e konsiderojnë humbje kohe, dhe bëhet fjalë për 39 % të tyre. Ndërsa 30 % thonë se nuk dëshirojnë të monitorohen nga gjigantët e teknologjisë. Më të shqetësuar për privatësinë janë italianët dhe gjermanët.

Dëshira për të qëndruar në kontakt me të afërmit e miqtë ka qënë arsyeja kryesore e atyre që kanë ndërruar mendje, 62%. Ndërsa për 21% është frika se mund të humbin kujtimet online, fotot dhe jo vetëm. 18% thonë se nuk janë larguar pasi shpesh përdorin kredencialet e këtyre llogarive në rrjetet sociale për tu regjistruar në shërbime të tjera online.