QKUK sërish telashe me tenderin e pastrimit

OSHP-ja ka vlerësuar se nga ana e QKUK-së nuk i është dhënë përgjigje justifikuese konsorciumit me ofertë më të ulët për vetëm 8,93 për qind përderisa i është dhënë tenderi operatorit më të shtrenjtë prej mbi 350 mijë eurosh. Andaj, ka kërkuar që tenderi për “Pastrim” të kthehet në rivlerësim

Periskopi.com Lajme

Qendra Klinike Universitare e Kosovës (QKUK) ka vendosur të respektojë vendimin e Organit Shqyrtues të Prokurimit (OSHP) në lidhje me aktivitetin e prokurimit “Pastrimi i hapësirave të brendshme të QKUK-së”.

Ky vendim i OSHP-së ka kthyer në rivlerësim tenderin në lidhje me pastrimin e hapësirave të spitalit më të madh në vend.

“Autoriteti kontraktues në afat prej 10 ditësh duhet ta informojë me shkrim panelin shqyrtues për të gjitha veprimet e ndërmarra lidhur me këtë aktivitet të prokurimit dhe palët tjera në procedurë”, thuhet në vendimin e OSHP-së.

Gjithë kjo ka ardhur pas një ankese në OSHP të konsorciumit “Krasniqi dhe Beni Schaferberger”.

Të hënën pritet të zgjidhet problemi i targave në Kosovë

Vozitësit kosovarë vazhdojnë të ngasin makinat me targa prej letre, deri sa tenderi për tabela të metalit ishte i kontestueshëm nga kompanitë konkurruese.

Periskopi.com Lajme

Pas shqyrtimit të ankesave nga Organi Shqyrtues i Prokurimit, të hënën pritet të zgjidhet ky problem.

Ka persona që nuk kanë mundur as të kalonin kufirin me to.

“Numri i automjeteve që janë ën qarkullim me PR janë 12 481. në mungesë të targave të rregullta jemi duke i përdorur ato. Çmimi për to ka qenë 0.35 euro”, bënë të ditur Ministria e Punëve të Brendshme për Klan Kosova

Njëri nga tre operatorët që kanë aplikuar për tender thotë se do të ishin të gatshëm të prodhonin sa të kishte nevojë.

Sipas tij, pëe 8 ditë do i furnizon të gjithë ata që i kanë targat prej letre.

Ky tender i kushton buxhetit të shtetit 1 milion e 447 mijë 724 euro.

MPB njofton se të hënë merret vendimi se si do të vazhdohet me këtë tender./ Periskopi

Dyshim për kurdisje të tenderit për sigurimin e veturave zyrtare për nevoja të ATK-së

Sigal Uniqa Group Austria po pretendon se Autoriteti Kontraktues i Administratës Tatimore të Kosovës ka kurdisur tenderin për sigurimin e veturave zyrtare për nevoja të ATK-së.

Periskopi.com Uncategorized

Kjo pasi kishin çmimin e njëjtë me Operatorin Ekonomik Sigma, por ATK-ja, sipas tyre duke shkelur ligjet, vendosi për Sigmën në vend të tyre, raporton KTV.

Sigal ka dorëzuar ankesën në Organin Shqyrtues të Prokurimit. “Autoriteti Kontraktues ka kërkuar hedhjen e shortit për shpalljen e fituesit dhe jorastësisht jemi ankuar.

AK-ja, gjatë vlerësimit, ka nxjerrë fitues Sigmën, në kundërshtim edhe me Udhëzimet për Prokurim, pasi që nuk ka votuar arteret me votë të thjeshtë, por duke dhënë arsyetimin tejet joprofesional dhe lirisht mund të themi tendencioz për ofertën tonë”, thuhet në ankesën e Sigalit drejtuar gjykatës së tenderëve.

Por, ATK ka hedhur poshtë dyshimet e Operatorit Ekonomik Sigal Uniqa Group Austria për kurdisje të tenderit.

“Në bazë të njohurive tona, kjo absolutisht nuk qëndron,” thuhet në përgjigjen që ATK-ja.