Mediat serbe: Telekomi i Serbisë do të operojë në Kosovë sipas ligjeve të Kosovës

Përfaqësuesit e Prishtinës dhe Beogradit, duke përfshirë edhe delegatë nga Agjencia Republikane për komunikim elektronik dhe të Telekomit të Serbisë, dje kanë vazhduar negociatat për kodin telefonik i cili në të ardhmen do të duhej të përdorej në territorin e Kosovës, shkruajnë mediat serbe.

Periskopi.com Lajme

Edhe pse bisedimet nuk kanë përfunduar ende, një nga pikat kryesore të marrëveshjes për marrjen e licencës së Telekomit të Serbisë që të veprojë në gjithë territorin e Kosovës, është një nga parakushtet e Beogradit për miratimin e kodit telefonik për Prishtinën, transmeton Telegrafi.

Megjithatë, e përditshmja serbe Danas, shkruan se Telekomi i Serbisë do të funksionojë në territorin e Kosovës sipas ligjeve të Republikës së Kosovës.

Marrëveshja ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, parashikon që Telekomi i Serbisë nuk do të veprojë drejtpërdrejt por do të krijojë një kompani bijë-operator mobil, ngjashëm si funksionojnë degët e saj në Malin e Zi dhe në Republikën Srpska.

Kjo kompani do të ofrojë shërbime të komunikimit mobil në tërë territorin e Kosovës, ku fokus primar do të ketë konsumatorët e nacionalitetit serbe, dhe pasi që autoritetet e Prishtinës nuk e kanë ndërmend të lejojnë veprimin e Telekomit serb sipas ligjit të Serbisë, ky operator do të veprojë në bazë të ligjeve të Kosovës.