SHBA paralajmëron rrezik për sulme terroriste në Evropë gjatë festave të fundvitit

Departamenti i shtetit i SHBA-së ka paralajmëruar për një rrezik të shtuar të sulmeve terroriste gjithandej Evropës, gjatë periudhës së festave të fundvitit, me paralajmërimnin për qytetarët amerikanë që të jenë të kujdesshëm.

Periskopi.com Lajme

Departamenti nuk saktësoi vendet dhe as datat në paralajmërimin e tij të 21 nëntorit, që i pason paralajmërimet e tjera për kujdes të publikuara në të kaluarën

Por ai tregoi për festën e Falënderimeve në SHBA, më 24 nëntor dhe festën e Krishtlindjeve më 25 dhjetor

“Qytetarët e SHBA-së duhet të tregojnë kujdes në festa, ngjarje dhe në tregjet në vendet e hapura”, thuhet në paralajmërim.

“Informacionet kredibile japin të kuptohet (Shteti Islamik, al-Kaida, partnerët e tyre) vazdhdojnë të planifikojnë sulme terroriste në Evropë, me përqëndrim në sezonin e festave që po vijnë dhe ngjarjet e ndërlidhura”, thuhet në kumtesë. (REL)

Ekskluzive: Ebu Bekr planifikonte sulme në Kosovë me urdhra nga Siria

A.Sh i lindur në vitin 1994, i arrestuar ditë më parë nga Policia e Kosovës në grupin e 18 vetave për terrorizëm, me nofkën Ebu Bekr nuk ka pasur lidhje me rrjetin e të arrestuarve.

Periskopi.com Lajme

Gazeta “Zëri” merr vesh nga burimet e saj se ky i arrestuar kishte planifikuar i vetëm të bëjë sulme terroriste në Kosovë me urdhëresa nga kosovarët që aktualisht janë në Siri.

A.Sh në kontakt me një tjetër kosovare në Siri kishte shikuar mundësinë për të shkuar në Siri, bëjnë të ditur burimi i gazetës “Zeri”.

Ndërkohë, kontakti i tij në Siri e sygjeron që të mos niset për atje por të kryej akte terroriste në Kosove.  A.Sh, kishe pranuar i gatshëm që të veproi. Në aksionin për arrestimin e grupit të fundit, është arrestuar edhe A.Sh 22 vjeçe.