Vrimat e zeza janë kalimi për universin tjetër, thotë Stephen Hawking

Njerëzit mund të arratisen nga vrimat e zeza në vend se të mbesin “ të mbërthyer në to” thotë Stephen Hawking në teorinë e tij të re, transmeton Periskopi.

Periskopi.com Lajme

Fatkeqësisht astronautët nuk do të jenë në gjendje të kthehen përsëri në universin e tyre, mirëpo do të mund të arratisen diku tjetër, propozim ky që është bërë nga Hawking në konferencën e Stokholmit.

“Vrimat e zeza në fakt nuk janë aq të zeza sa duken, dhe mund të jenë një mënyrë për t’u larguar në një univers tjetër, vrimat do të duhet të jenë të mëdha dhe në qoftë se ato rrotullohen ndërmjet tyre mund të kalohet në një univers tjetër mirëpo ju nuk mund të ktheheni në tokë” thotë Hawking, duke shpjeguar se edhe pse është i “etur “ për udhëtimet në hapësirë nuk do ta provonte.

Propozimi i tij, është një pyetje që fizikanët shumë gjatë kërkojnë të gjejnë përgjigje, në atë se çfarë ndodh me gjërat kur ato shkojnë jashtë horizontit ku madje as drita nuk kthehet përsëri.

Kjo do të thotë se njerëzit nuk do të zhduken në qoftë se ata bien në një gropë të tillë. Me shumë gjasë ata do të qëndrojnë aty si “ hologram” ose do të bien diku tjetër.

“Nëse ndjeheni se keni rënë në një gropë të zezë mos u dorëzoni, ka gjithmonë një rrugëdalje” përfundoi ai./Periskopi

 

Stephen Hawking tregon të vërtetën për Donald Trumpin

Stephen Hawking, i cili konsiderohet si një nga njerëzit më inteligjentë të planetit ka komentuar zgjedhjen Donald Trump si president të SHBA-ve.

Periskopi.com Lajme

Në shpjegimin e tij nuk mungon edhe ironia të cilën ai e përdor shpesh.

“Si e shpjegoj popullaritetin e Donald Trump?”.

Përgjigjja është një dhe e qartë. “Ky është një nga misteret më të mëdha të origjinës së Universit”.

Batutën e ka bërë në një intervistë për televisionin britanik Itv ku ka shtuar.

“Është një demagog që përmbledh instiktet më të ulëta të zgjedhësve”, u shpreh ai.