Spitali Tetovës dhe gjuha shqipe që përdorin (Foto)

Kjo fotografi është vendosur në objektin e spitalit të Tetovës.

Periskopi.com Lajme

Madje, ajo ka edhe vulën, që do të thotë atë e kanë shkruar personat përgjegjës

Gjuha jonë sa e mirë!

Sa e ëmbël, sa e gjerë!

Sa e lehtë, sa e lirë!

Sa e bukur, sa e vlerë!

 

Korridoret e QKUK-ut përplot me bërllok (Foto)

Korridoret e Klinikave të QKUK –ut janë përplot me bërllok. Kush e hedh atë bërllok: Vizitorët, pacientët apo dikush nga personeli mjekësor, nuk dihet,por ky bërllok i hasur kudo korridoreve e kthinave të klinikave, lë shije shumë të keqe për institucionin që duhet të jetë shembull për pastërti.

Periskopi.com Lajme

Nevojtarët në QKUK shkojnë për t’u mjekuare e shëruar e jo për të parë e marrë pamje neveritëse nga moskujdesi, njerëzor, në radhë të parë.

Pastërtia e ambientit, edhe të brendshëm, është njëri nga kushtet e BE-së për liberalizimin e vizave.

Edhe me përmbushjen e këtij kriteri duket të jemi shumë larg.
Shikoni këto foto që një lexues i dërgoi në portalin Koha.net.
Dhe thuhet se “Pastërtia, është gjysma e shëndetit”.

Në QKUK nuk është as për së afërmi as kjo gjysmë.

Ndoshta pse ka dështuar një tender për mbajtjen e pastërtisë, me gjasë për shkak të favorizime ose jo të kompanive konkurruese për pastrim të QKUK-së.

Spitalin e Pejës e merr uji (Video)

Në një video që ka publikuar një qytetarë i Pejës, N. H., në rrjetin social Facebook shihet se pas të reshurave të shiut Spitalin Regjional të Pejës, gjegjësisht Repartin e Internos, ku janë të shtrirë pacientë me sëmundje të zemrës, i ka marrë uji.

Periskopi.com Lajme

Sipas tij kjo ndodhë për herë të dytë brenda gjashtë muajsh.

“Në këtë repart janë dhënë hiç më pakë se 100 mijë euro në emër të riparimit apo intervenimit në pranverë, ndërsa tash pacientët i merr uji!!!”, shkruan Haxhosaj.