Kosova dhe Sllovenia nënshkruajnë tri marrëveshje për bashkëpunim juridik ndërkombëtar

Ministrja e Drejtësisë e Republikës së Kosovës, Dhurata Hoxha, ka nënshkruar tri marrëveshje me Ministrin e Drejtësisë së Republikës së Sllovenisë, Goran Klemençiç, në lëmin e bashkëpunimit juridik ndërkombëtar.

Periskopi.com Uncategorized

Ministrja e Drejtësisë e Republikës së Kosovës, Dhurata Hoxha, ka nënshkruar me ministrin slloven, Goran Klemençiç tri marrëveshje. Marrëveshjet e nënshkruara janë: Marrëveshja për Ndihmë juridike të ndërsjellë në çështjet penale, Marrëveshja për ekstradim dhe Marrëveshja për zbatimin e ndërsjellë të aktgjykimeve, raporton Periskopi

Nënshkrimi i tri marrëveshjeve me Slloveninë, në lëmin e bashkëpunimit juridik ndërkombëtar, është vazhdim i bashkëpunimit të shkëlqyer në mes të ministrive dhe dy shteteve tona, theksoi ministrja e Drejtësisë, Dhurata Hoxha dhe shtoi se kështu, plotësohet edhe legjislacioni dedikuar fuqizimit të zbatimit të ligjit.

Me Marrëveshjen bilaterale për Ndihmë juridike të ndërsjellë në çështjet penale do të rritet efikasiteti në bashkëpunim juridik mes dy vendeve, duke thjeshtuar procedurat e ekzekutimit të kërkesave për ndihmë juridike mes Republikës së Kosovës dhe Sllovenisë. Marrëveshja për Ekstradim harmonizon dhe shpejton procedurat e ekstradimit të personave mes Kosovës dhe Sllovenisë. Ndërsa me Marrëveshjen për zbatimin e ndërsjellë të aktgjykimeve, zbatohen vendimet e gjykatave të të dyja vendeve./ Periskopi

 

7 8  5  1 (3)

Bileta për ndeshjen Kosovë – Slloveni kushton 3 euro

Periskopi.com Sporti

Bileta për të parë në palestrën Minatori ndeshjen e së shtunës që Kosova e zhvillon kundër Sllovenisë do të kushtojë 3 euro.

Basketbollistët kosovarë do të tentojnë të shënojnë fitoren e parë në Kualifikimet për Europianin e vitit të ardhshëm. /Periskopi.com