Stabiliteti në Kosovë, i domosdoshëm për sigurinë në rajon

Kanë filluar punimet e seminarit të 93-të Rose-Roth të Asamblesë Parlamentare të NATO-s në Prishtinë.

Periskopi.com Lajme

Kryesues i Delegacionit të Kuvendit të Kosovës në Asamblenë e Pëgjithshme të NATO-s dhe nënkryetari i Kuvendit të Kosovës, Xhavit Haliti tha se organizimi i mbledhjes në Prishtinë, u përcjell të gjitha vendeve të rajonit se stabiliteti në Kosovë nuk është vetëm i nevojshëm, por edhe i domosdoshëm për sigurinë në rajon dhe me gjerë.

Ambasadori i Zvicrës në Kosovë në seminarin e 93-të Rose-Roth të Asamblesë Parlamentare të NATO-s, Jean-Hubert Lebet, ka uruar që me anë të shkëmbimeve dhe prezantimeve do të fitohen pikëpamje të reja për tejkalimin e sfidave në rajon.

Ai ka thënë se stabiliteti dhe siguria mund të arrihet vetëm përmes bashkëpunimit.

Sipas tij, ndihma e Zvicrës shkon përtej këtij seminari në Kosovë, pasi Zvicra është partnere në çdo aspekt.

Seminari është organizuar në bashkëpunim me Kuvendin e Kosovës nën udhëheqjen e kryetarit të Delegacionit të Kuvendit të Kosovës në AP të NATO-s, Xhavit Haliti dhe me përkrahjen e Qeverisë zvicerane.

Në takimin treditorë me fokus të veçantë do të flitet për perspektiven e Kosovës në lidhje me Unionin Europian dhe NATO-n.

Do të flitet edhe për progresin e bërë në dialogun Prishtinë-Beograd ku do të ketë adresime edhe nga shefat negociatorë të të dyja vendeve, Edita Tahiri dhe Marko Gjuriq.

Ligjvënësit e NATO-s do të flasin po ashtu për situatën, politike, socio-ekonomike dhe të sigurisë në Prishtinë.

Seminari është i organizuar në bashkëpunim me Parlamentin e Kosovës nën udhëheqjen e kryesuesit të delegacionit të Parlamentit të Kosovës në NATO, Xhavit Halitit dhe do të mbështete po ashtu nga Qeveria e Zvicrës.

NATO ka mbajtur 19 seminare Rose-Roth në Ballkanin Perëndimorë që nga fillimi i këtij programi në vitin 1991.