Boko Haram liron 21 femra nga gjithsej 276 sa rrëmbeu në vitin 2014

Njëzet e një nga gjithsej 276 femrat e rrëmbyera në Nigeri në vitin 2014 nga grupi terrorist Boko Haram janë liruar, ndërkohë që konfirmimi është bërë edhe nga qeveria e Nigerisë.

Periskopi.com Lajme

Zëdhënësi presidencial Garba Shehu tha se 21 vajzat janë liruar pas negociatave intensive me rrëmbyesit.

“Mund të konfirmojmë se 21 nga femrat e zhdukura janë liruar dhe tani gjenden nën përkujdesin e shtetit”, thuhet në njoftim ku nënvizohet se negociatat janë ndërmjetësuar nga Kryqi i Kuq Ndërkombëtar dhe qeveria e Zvicrës të cilët janë të përfshira në bisedimet për lirimin edhe të vajzave tjera të rrëmbyera.