Roboti femër që duket si të ishte real

Quhet Jia Jia dhe është roboti kinez me pamjen e një femre ku është aq real saqë duket si një njeri i vërtetë.

Periskopi.com Tech/Auto

Ajo ka fytyrën me ngjyrë identike të njeriut dhe aktualisht është duke u mësuar që të fitojë aftësi të reja.

Këtë robot e krijoi Chen Xiaoping dhe kolegët e tij në Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë së Kinës, të cilët e bënë publik krijimin e tyre në Hefei, kryeqytetin e Provincës Anhui në Kinë.

Gjatë prezantimit të robotit, Xiaoping e përshëndeti robotin, e cila ia kthehu menjëherë, “Po imzot, çfarë mund të bëjë për ju?”.

Jia Jia jia-jia1 Jia Jia