Rreth 20 mijë familje në Kosovë mbajnë kafshë qumështore

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka marr pjesë në një aktivitet, të cilin ai e quan inkurajues.

Periskopi.com Lajme

Ishte në lansimin e fushatës për Promovimin e Qumështit të Freskët Vendor.

“Është për admirim puna e bërë nga qumështarët tanë, të përfaqësuar nga dy shoqata. Rreth 20 mijë familje kosovare tashmë dorëzojnë qumështin e bagëtive të tyre në këtë industri të fuqishme kosovare. Duke pas parasysh rezultatet inkurajuese në kualitetin e prodhimeve të shumta të qumështit kosovar, na takon neve, qytetarëve të Kosovës, që të konsumojmë sa më shumë produkte vendore të qumështit, i cili është i sigurt dhe shumë i shëndetshëm. Duke konsumuar produkte vendore, të cilat janë të kontrolluara me rigorozitet dhe mbështeten në standardet më të larta të kualitetit, ne i kontribuojmë edhe zhvilllimit ekonomik të vendit dhe hapjes së vendeve të reja të punës”, thotë Mustafa, raporton Periskopi

Madje, ai bënë thirrje që secili të konsumojë qumësht vendor, këshut kujdeseni për hsëndetin dhe ndihmoni zhvillimit ekonomik të vendit.

#Qumështi i freskët i vendit tim, nuk ka zëvendësim! / Periskopi

Ushqimet që mund t’i konsumoni edhe pasi u del afat

Ndërsa raportet e fundit tregojnë se Britania hedh 4.3 milion ton ushqim çdo vit, derisa thuhet se shumica e njerëzve kanë tendencës që të hedhin ushqimin sa më shpejt që ata e shohin se i ka skaduar afati.

Periskopi.com Shëndeti

Por në fakt, Dan Cluderary që është pronari i Approved Food që shet ushqime që janë më të lira për shkak të datës së skadencës së afruar, tregon se janë disa ushqime që mund të konsumohen edhe nëse shkruan se ka kaluara afati i konsumimit të tyre.

Më poshtë shihni ushqimet, të cilat mund t’i konsumoni edhe nëse u ka kaluar afati i përdorimit, transmeton Klan Kosova.

Çips

crisps

Çokollatë

dark-chocolate-625_625x350_81470296626

Keçap

ketchupmanufacturinginnigeria

Jogurti

yogurt-yeast-infection

Kaçkavall

hero-cheese

Qumësht

milk-500_0

Vezë

Buka

loaf-of-white-sliced-bread

Orizi

many-cups-uncooked-rice-make-one-cup-cooked-rice_d59496a2bf3eafe8

Fruta dhe perime

diet-rich-in-fruits-and-vegetables