KFC urdhërohet të mos mashtrojë klientët me rritje artificiale të pulave

Periskopi.com Lajme

Kompania e njohur e ushqimit të shpejtë “Kentucky Fried Chicken” (KFC), është urdhëruar të ndalojë përdorimin e antibiotikëve të njerëzve për shtimin e peshës së pulave. Pula këto të cilat kompania i përdor për të përgatitur mishin.

Korporata Yum Brands, e cila ka në posedim rrjetin e restoranteve KFC, ka thënë se do të ulë përdorimin e antibiotikëve në rritjen e pulave, pasi të njëjtën gjë e kanë bërë edhe kompanitë e tjera të ushqimit të shpejtë.

Kompanitë e industrisë së mishit “McDonald”, dhe “Subway” kanë premtuar ulje në përdorimin e antibiotikëve tek pulat. Edhe furnizuesit e tjerë si “Perdue Farms” dhe “Tyson Foods” kanë bërë veprime të ngjashme, shkruan Wall Street Journal.

Industria e mishit për dekadat tëra ka përdorur antibiotikët për të trajtuar sëmundjet e pulave, dhe për të ndihmuar kafshët që të fitojnë peshë më shpejtë. Këta antibiotikë zakonisht përdoren për njerëz, shkruan Insajderi.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave në Amerikë ka kërkuar ndalimin e përdorimit të antibiotikëve për shtimin e peshës së pulave, që nga fillimi i vitit 2017.

Kompania e njohur amerikane “KFC” së fundmi është shtrirë edhe në Kosovë, ku ka hapur dy restorante në Prishtinë e Mitrovicë.

Para Qeverisë vendosen pula, mbajnë emrin e Isa Mustafës dhe Edita Tahirit (Foto)

Para objektit të Qeverisë është duke u zhvilluar një aksion simbolik për të kundërshtuar ndërtimin e murit në veri të Mitrovicës.

Periskopi.com Lajme

Aksioni i Iniciativës Qytetare për Veprim me aksion simbolik ia kanë kujtuar Qeverisë edhe dështimet e tyre, të cilat i kanë renditur në një pllakatë, raporton lajmi

Ndërkaq kanë vendosur edhe një muri dhe dy pula, njërën me emrin e ministres për Dialog Edita Tahirit dhe tjetra me emër të kryeministrit Isa Mustafes, ndërsa çurani sipas tyre është Agim Bahtiri.

15592467_1358953644155880_47577281_n-copy 15673121_1358950524156192_271486651_n 15666122_1358954010822510_1489922892_n pula1-640x318

Këto pula kushtojnë 2500 dollarë, ja pse (Foto)

Lloji i pulave, Ayam Cemani, janë pulat më të shtrenjta në botë, dhe kur themi të shtrenjta e kemi fjalën për një shumë prej 2500 dollarë.

Periskopi.com Showbiz

Këto pula janë të veçanta pasi ato janë të zeza si në pjesën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme.

Puplat e tyre janë të zeza, sqepat, kthetrat, madje edhe mishi, eshtrat dhe të gjitha organet e brendshme janë të tilla.

I vetmi element jo i zi i këtyre shpendëve është gjaku, i cili ka ngjyrë të kuqe, siç është tek të gjithë kafshët, shpendët dhe njerëzit.

Vetëm një pulë ‘Ayam Cemani’ arrin çmimin deri në 2 500 dollarë, shkruan express.

Dana Cowin, kryeredaktorja e ‘Food & Ëine’, përgjigjet se kjo pulë kushton kaq shumë, “sepse është shumë elegante, e gjitha e zezë.

Pupla e saj janë të zeza. Organet e saj janë të zeza. Mishi i saj është i zi. Kështu që është shumë e veçantë, është një pulë e një race të rrallë”. Pula ka marrë emrin e një fshati (Cemani) në Java-n Qendrore.

Për ngjyrën e zezë merita është e një tipari gjenetik i njohur si “fibromelanosis”, që është karakteristikë e ‘Chinese Silkie’, një lloj pule e zezë, tepër e çmuar në Kinë.

Pula më e shtrenjtë në botë kushton 2 mijë e 500 euro, ja arsyeja (Foto)

Lloji i pulave, Ayam Cemani, janë pulat më të shtrenjta në botë, dhe kur themi të shtrenjta e kemi fjalën për një shumë prej 4 999 dollarë.

Periskopi.com Lajme

Këto pula janë të veçanta pasi ato janë të zeza si në pjesën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme.

Puplat e tyre janë të zeza, sqepat, kthetrat, madje edhe mishi, eshtrat dhe të gjitha organet e brendshme janë të tilla.

I vetmi element jo i zi i këtyre shpendëve është gjaku, i cili ka ngjyrë të kuqe, siç është tek të gjithë kafshët, shpendët dhe njerëzit.

Vetëm një pulë ‘Ayam Cemani’ arrin çmimin deri në 2 500 dollarë.

Dana Coëin, kryeredaktorja e ‘Food & Ëine’, përgjigjet se kjo pulë kushton kaq shumë, “sepse është shumë elegante, e gjitha e zezë.

Pupla e saj janë të zeza. Organet e saj janë të zeza. Mishi i saj është i zi. Kështu që është shumë e veçantë, është një pulë e një race të rrallë”. Pula ka marrë emrin e një fshati (Cemani) në Java-n Qendrore.

Për ngjyrën e zezë merita është e një tipari gjenetik i njohur si “fibromelanosis”, që është karakteristikë e ‘Chinese Silkie’, një lloj pule e zezë, tepër e çmuar në Kinë./ Opinion

cgafcgwwsaayx8t