Pas gati 2 vjetësh, zhbllokohet procesi i privatizimit në Kosovë

Pas më shumë se dy vjet bllokade, në fillim të dhjetorit pritet të kthehet procesi i privatizimit nga Agjencia Kosovare e Privatizimit.

Periskopi.com Lajme

Për shkak të aseteve jo shumë të mëdha, kjo agjenci ka vendosur që shitjen e 50 aseteve të ndryshme ta bëjë përmes procesit të likuidimit, raporton KTV.

Zyrtarë të kësaj agjencie kanë bërë të ditur se deri në përfundim të këtij viti do të jenë dy procese të likuidimit. Ndërsa për vitin e ardhshëm, procesi i shitjes do të dinamizohet.

Zëvendësdrejtoreshë menaxhuese e AKP-së, Valbona Dibra ka thënë se AKP-ja është duke vlerësuar mënyrën e privatizimit të ndërmarrjeve të mëdha siç janë ato në Gjakovë, por edhe Hotel Grandin në Prishtinë.

Nga ana tjetër, përfaqësuesit e bizneseve presin që menaxhmenti dhe bordi i ri të mësojnë nga gabimet e kaluara e kësaj agjencie, pasi i njëjti ka rëndësi për zhvillimin ekonomik të vendit.

Madje sipas tyre, bllokada në privatizim është një nga faktorët ndikues të rënies së investimeve të jashtme.