Pozicionet që do t’iu lënë të mpirë për orë të tëra (+18)

Periskopi.com +18

Image

2 Këmbët mbi qafë

Image

3 Palla-çinka

Image

4 Ktheje dhe bluaje

Image

5 Shqiponje e zgjeruar

Image

6 Stili i qenit

Image

7 Stili i qenit mbi shkallë

Image

8 Gjunjëzimi

Flet Fatmir Limaj për mocionin: E kanë nënshkruar jo vetëm deputetët e opozitës

Periskopi.com Lajme

Kreu i NISMA për Kosovën, Fatmir Limaj ka folur për mocionin për rrëzimin e Qeverisë.

Ai thotë se teksti është harmonizuar me partitë opozitare dhe është mbështetur nga ato parti.

Në Tribuna Channel, Limaj ka pranuar se janë mbledhur 41 nënshkrimet dhe se po koordinojnë hapat me nënshkruesit.

Por, ka shpjeguar se nuk mund të kalojnë 6 ditë pa u dërguar në Kuvend.

Nënkuptohet që nesër duhet bërë kërkesën për ta dërguar në rend dite në Kuvend.

E drejta e deputetëve është të thërrasin edhe seancë të jashtëzakonshme.

Limaj ka pranuar se mocionin  e kanë nënshkruar edhe disa deputetët të pozitës, por nuk ka dhënë emra.

Ai ka thënë se nuk ka më asnjë arsye apo shpresë për rregullime problemesh, që kjo Qeveri të vazhdoj mandatin.

Ai pret se mocioni do të kalojë suksesshëm në Kuvend dhe do shfaqet mosbesimi ndaj Qeverisë./ Periskopi

Ky është vendimi i Kuvendit për rastin Dehari

Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë miratuar propozimin e PDK-së për rastin e Astrit Deharit, ku ndër të tjera thuhet se nëse familja kërkon hetim të vdekjes së Astrit Deharit jashtë vendit, atëherë Qeveria e Kosovës, duhet t’ia mundësojë këtë duke hequr edhe shpenzimet.

Periskopi.com Lajme

Në ndërkohë është votuar edhe një projekt-rezolutës të propozuar nga Lëvizja Vetëvendosje, i cili morri më pak vota se sa rekomandimet e PDK-së.

Pozita dhe opozita pajtohen më në fund

Komisioni për politikë të jashtme i Kuvendit të Kosovës, kryesuar nga Elmi Reçica, e me pjesëmarrje të të gjitha subjekteve parlamentare, pos Listës Serbe, ka nxjerr një deklaratë lidhur me marrëdhëniet me Malin e Zi e me vështrim të veçantë për marrëveshjen e demarkacionit.

Periskopi.com Lajme

Në këtë mbledhje, është miratuar një draft-deklaratë në të cilën theksohet se koalicioni qeverisës dhe opozita qëndrojnë të bashkuara, me qëllimin që procesi i shënimit të kufirit me Malin e Zi të përmbyllet sa më shpejtë që të jetë e mundur, raporton Periskopi

Në draft dokumentin thuhet :

Ne deputetët e Kuvendit të Kosovës, të përkushtuar në integrimin e vendin në Bashkimit Evropian, përmes fuqizimit të demokracisë, sundimit të ligjit, lirive dhe të drejtave të njeriut, të përkushtuar për fqinjësi të mirë, stabilitet, paqe dhe bashkëpunim të mirë me Malin e Zi dhe me të gjitha vendet fqinje.

Pavarësisht dallimeve që kanë mbi natyrën e shënjimit të kufirit në mes Kosovës dhe Malit të Zi, koalicioni qeverisës dhe opozita qëndrojnë të bashkuar me qëllimin që ky proces të përmbyllet sa më shpejt që është e mundur.

Duke marr për bazë këtë konsensus parimor, ne si përfaqësues të popullit kërkojmë mirëkuptimin e vendeve anëtare të BE-së që qytetarëve të Kosovës tu njihet e drejta e lëvizjes së lirë në Zonën Shengen.

Ju njoftojmë se institucionet e Kosovës i kanë përmbushur të gjitha kriteret e kërkuar që dalin nga udhërrëfyesi për liberalizimin e vizave./ Periskopi