Kur Picasso fotografohej nga shqiptari Gjon Mili (Foto)

Dhe kur bëhen bashkë dy artistë si Picasso dhe Gjon Mili, rezultati mund të jetë vetëm ai që e shihni poshtë.

Periskopi.com Kulturë

Në vitin 1949, Picasso u ul me Gjon Milin për të ardhur deri në një fotografim spontan por i cili edhe sot është aktual.

Dhe kur bëhen bashkë dy artistë si Picasso dhe Gjon Mili, rezultati mund të jetë vetëm ai që e shihni poshtë. Cikli ka titullin “Light Drawings” për shkak të lojës që Picasso gjenial bën me dritën.

Gjithçka është zhvilluar në vitin 1949 në Jug të Francës. Picasso i ka dhënë 15-të minuta Gjon Milit dhe kur Mili e pa rezultatin, u fascinua.

Mili më pas i dërgoi fotografitë në dhomën e zezë, dhe me dy kamera arriti në këto përfundime.

20161028214418366 20161028214357752 20161028214346469 20161028214336945