Ushqimet që mund t’i konsumoni edhe pasi u del afat

Ndërsa raportet e fundit tregojnë se Britania hedh 4.3 milion ton ushqim çdo vit, derisa thuhet se shumica e njerëzve kanë tendencës që të hedhin ushqimin sa më shpejt që ata e shohin se i ka skaduar afati.

Periskopi.com Shëndeti

Por në fakt, Dan Cluderary që është pronari i Approved Food që shet ushqime që janë më të lira për shkak të datës së skadencës së afruar, tregon se janë disa ushqime që mund të konsumohen edhe nëse shkruan se ka kaluara afati i konsumimit të tyre.

Më poshtë shihni ushqimet, të cilat mund t’i konsumoni edhe nëse u ka kaluar afati i përdorimit, transmeton Klan Kosova.

Çips

crisps

Çokollatë

dark-chocolate-625_625x350_81470296626

Keçap

ketchupmanufacturinginnigeria

Jogurti

yogurt-yeast-infection

Kaçkavall

hero-cheese

Qumësht

milk-500_0

Vezë

Buka

loaf-of-white-sliced-bread

Orizi

many-cups-uncooked-rice-make-one-cup-cooked-rice_d59496a2bf3eafe8

Fruta dhe perime

diet-rich-in-fruits-and-vegetables