Çmimi Nobel për mjekësi rrëmbehet nga Japonia

Profesori japonez, Yoshinori Ohsumi ka fituar çmimin Nobel në mjekësi për fiziologji apo mjekësi për zbulimin e mekanizmave të autofagisë – procesit për shkatërrimin dhe reciklimin e qelizave.

Periskopi.com Lajme

Komiteti i Nobelit në Institutit Karolinska të Suedisë në një deklaratë tha se “mutacionet e gjeneve të autofagisë mund të shkaktojnë sëmundje dhe procesi i autofagisë të marrë pjesë në shumë sëmundje, siç janë kanceri dhe sëmundjet neurologjike”.

“Zbulimet e tij hapën rrugë për të kuptuar … shumë procese fiziologjike,” thuhej më tej në deklaratë.