Të paktën pesë persona e humbën jetën në një minierë në Indi

Periskopi.com Lajme

Incidenti ka ndodhur në minierën “Lalkamtija” në rajonin Goda në shtetin federal indian Xharkand.

“Deri tani nxorëm trupat e pesë të vdekurve, ndërsa edhe 23 minatorë janë bllokuar nën tokë”, deklaroi shefi lokal i policisë Harilal  Çauhan.

Mediat indiane, megjithatë, duke iu referuar burimeve anonime njoftojnë se në minierë janë bllokuar rreth 50 minitarë.

Në vendin e fatkeqësisë kanë arritur rreth 200 pjesëtarë të Agjencisë kombëtare indiane për ballafaqim me situata të jashtëzakonshme të cilat filluan për largimin e minatorëve të bllokuar.

Rrëfimi i minatorit që po i shkakton probleme Ligjit të Trepçës

Ish-minatori Besnik Beqiri u ndje mirë për ish-kolegët e tij kur para disa ditësh Ligji për Trepçën më në fund mori nënshkrimin e presidentit Thaçi.

Periskopi.com Lajme

Por as që i kishte shkuar mendja që rasti i tij, që aktualisht është në Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme, do të mund ta kthente ligjin në pikën zero, transmeton Koha.net.

Beqiri kishte pësuar lëndim të rëndë në vitin 2013 në flotacionin e Kishnicës, për çka kishte marrë rreth 20 mijë euro nga sigurimi shëndetësor, por pretendon se edhe afër 20 mijë të tjera i kanë mbetur borxh.

Ai nga ekspertë është shpallur 100 % i paaftë për të kryer punë të rënda fizike dhe është vlerësuar t’i jetë zvogëluar aktiviteti i përgjithshëm jetësor në 60%.

Avokati i tij, Sylejman Klinaku, thotë se do të presin përgjigjen e Gjykatës Kushtetuese, por edhe sqarimet nga qeveria, pasi e sheh të palogjikshme që të bëhet bartja e aseteve, por jo edhe e obligimeve të Trepçës.

Por, sipas Besnik Berishës, këshilltar i Kryeministrit Mustafa, Ligji për Trepçën tashmë është konstatuar se është në përputhje me kushtetutën dhe se i njëjti nuk cenon asnjë të drejtë./ KTV