“Darka e presidentit” me mësimdhënësit, konflikt interesi

“Darka e presidentit” me mësimdhënësit në Drenas, nga shoqëria civile, po konsiderohet si konflikt interesi dhe shkelje e Kushtetutës.

Periskopi.com Lajme

Sipas drejtorit të organizatës “Çohu”, Arton Demhasaj, darka e presidentit në këtë komunë do të mund të ishte deri diku normale, në një kohë tjetër, por jo tani vetëm 3 javë para zgjedhjeve, raporton KTV.

Ai po ashtu vlerëson se ky veprim i presidentit po dëshmon se ai ende nuk është distancuar nga partia.

Ndërsa opinionisti Imer Mushkolaj vlerëson se Hashim Thaçi nuk po sillet si president, por si kryetar i Partisë Demokratike të Kosovës. Sipas tij, pos Drenasit, këtë e dëshmon edhe takimi i presidentit me strukturat lokale të PDK-së në Malishevë, një javë më parë.

Vetë Presidenti Thaçi, të premten mbrëma, ka refuzuar të komentojë për prezencën e tij në darkën me mësimdhënësit e komunës së Drenasit.

 

Thaçi inkurajon mësimdhënësit për paga më të larta

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, gjatë një darke, e cilësuar si tradicionale, me mësimdhënës të komunës së Kaçanikut ka premtuar se edhe në të ardhmen do t’i mbështesë mësimdhënësit kur është në pyetje ngritja e pagave, nëse Qeveria do të ndërmerrte një vendim të tillë.

Periskopi.com Lajme

 

“Sonte nuk kam ardhur për t’iu premtuar mësimdhënësve se do t’ia rrisë pagat, por nëse Qeveria e Kosovës do të merrte një vendim të tillë atëherë unë do t’ju përkrahë, por nëse është nevoja edhe do t’iu inkurajoj. Është kënaqësi e veçantë të takohemi serish me ju në këto angazhime të përbashkëta shtetërore, andaj jemi të përkushtuar se do ta fuqizojmë edhe më shumë shtetin tonë”, ka thënë midis të tjerash Thaçi në Kaçanik, raporton Koha.net.

Ai ka potencuar se shoqëria mund të lëvizë përpara vetëm me një nivel të lartë të edukimit sepse kemi vlerësuar dhe do të vlerësojmë gjithmonë se edukimi është çelësi i çdo suksesi për shoqërinë e Kosovës dhe i së ardhmes së sigurt.

Ndërkaq, Ministri i arsimit, Arsim Bajrami, mësimdhënësve të kësaj komune u ka premtuar ndërtimin e dy shollave për të ardhmen.

“Në Kaçanik pak kohë më parë kemi përuruar objektin e shkollës së mesme por nuk do të ndalemi me kaq sepse do t’i ndërtojmë edhe dy shkolla të tjera në të ardhmen”, ka thënë Bajrami.