Blerand Stavileci mesazh prekës për babanë e ndjerë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci me anë të një statusi në llogarinë e tij në Facebok ka përkujtuar babanë e tij, profesorin universitar i cili ndërroi jetë një ditë më parë.

Periskopi.com Lajme

“Si TI babë deri në takimin tonë të ardhshëm.Punëtor, i drejtë, i ndershëm, i sinqertë, i saktë, i organizuar dhe pedant. Natyrisht gjithmonë pa gabime gjuhësore, as në të folur as në të shkruar”.

“Me interesim e dashuri për Prishtinën e Juventusin. Mami, Linda e Donika janë obligim i imi. Të betohem!”, ka shkruar ai.

Ky është amaneti që Masar Stavileci ia la të birit, Blerand Stavilecit

Periskopi.com Video

Vdes akademik Mastar Stavileci

Profesori universitar Masat Stavileci ka ndërruar jetë.

Periskopi.com Lajme

Masar Stavileci ka botuar një numër të konsiderueshëm vështrimesh, kritikash e studimesh letrare në gazeta e revista të specializuara në Kosovë, në Shqipëri, në Francë, në Angli, si dhe në disa nga republikat e ish-Jugosllavisë.

Ka marrë pjesë në kongrese, simpoziume, sesione dhe projekte shkencore me karakter kombëtar dhe ndërkombëtar.

Është marrë dhe me përkthime letrare nga gjuhët e huaja në shqip. Ka bërë përkthimin e romanit “Neveria” të filozofit dhe të shkrimtarit të madh francez Zh.P. Sartre.

Profesori është edhe babai i ministrit të Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci.