Njihuni me maratonën më të çuditshme në botë

Maratona e gjatë zhvillohen në çdo vend të botës, por mënyra se si zhvillohet në Estoni do ju lërë me gojë hapur.

Periskopi.com Lajme

Fundjavën e shkuar bë Estoni u zhvillua maratona në dëborë dhe një prek kushteve kryesore ishte që pjesëmarrësit të ishin të veshur ose me rroba banjo ose me veshje verore.

Ndërsa ajo do ju habisë me të vërtetë është çmimi që merrte fituesi që ishte një vaksh me ujë të ngrohtë.

Po afron Maratona, ja sa fiton vendi i parë, i dytë dhe i tretë

Gjithçka është e gatshme për maratonën e parë të atletikës që do të organizohet në mes dy shteteve: Kosovë-Shqipëri.

Periskopi.com Sporti

Një garë e shumëpritur, që sjellë emocione të pakufishme, ndërsa organizatorët janë përkujdesur që garat të shkojë sipas planit. “Maratona e Malësisë së Gjakovës mbahet me 15 tetor. Starti i Maratonës, Gjysmë-Maratonës dhe Stafetës 4x10km fillon nga Hotel Pashtrikut dhe në orën 9.00.

Organizatore e Maratonës së Malësisë së Gjakovës, është Komuna e Gjakovës mbështetur nga Federata Atletike e Kosovës, Federata Shqiptare e Atletikës, Komiteti Olimpik i Kosovës, Ministria e Kulturës Rinis dhe Sportit të Republikës së Kosovës, Qyteti i Bajram Currit. Shpërblimet në kategorinë e meshkujve dhe femra në Vrapimin e Maratonës, janë: Vendi i parë 1000 euro, vendi i dytë 750 euro, ndërsa i treti 500 euro. Shpërblimet në kategorinë e meshkujve dhe femra në Vrapimin e Gjysmë-Maratonës: Vendi i parë 500 euro, vendi i dytë 350 euro dhe i tretë 150 euro. Shpërblimet në kategorinë e meshkujve dhe femra në Vrapimin stafetë 4x10km: Vendi i parë 1000 euro, vendi i dytë 750 euro dhe vendi i tretë 500 euro”, thuhet nga Federata e Atletike e Kosovës.