Format femërore më joshëse për meshkujt

Rezultatet e një studimi në lidhje me përmasat trupore më tërheqëse të femrave ishin të njëjta që nga SHBA në Teheran dhe nga Afrika në Kinë.

Periskopi.com Lajme

Femrat që janë nën peshë janë më atraktive për meshkujt, sugjeron studimi i fundit, raporton Science.

Studimi u ndërmor në 10 shtete të ndryshme, ku për të përftuar rezultatet u përdorën një sërë fotosh të errëta që tregonin format trupore të femrave, dhe të anketuarve iu kërkua që t’i rankonin ato.

Femrat nën peshë rezultuan më të pëlqyera nga meshkujt.

Sa më shumë shtohej pesha, edhe pëlqimi venitej progresivisht.

Studiuesit theksojnë se e vetmja arsye sepse meshkujt pëlqejnë femrat nën peshë, lidhet me sinjalet e rinisë.

Profesori John Speakman shpjegon gjetjet revolucionare të studimit:

“Trupi fin ose pak nën peshë, nga këndvështrimi revolucionarë përfshin dy gjëra: mbijetesa dhe aftësia për t’u riprodhuar.

Ajo çfarë dëshironim të hetonim është se kur shohim dikë që mendojmë se na duket atrakive, nëse e bëjmë këtë vlerësim bazuar në aspektin revolucionarë për të ardhme potenciale dhe mbijetesë.”