Abel: Institucionet e Kosovës, të dobëta në luftën kundër korrupsionit

Kosova deri më tash nuk ka dhënë dëshmi se është e përgatitur për ta luftuar korrupsionin në prokurimin publik, ka thënë Cornelia  Abel, koordinatore rajonale për Evropën Juglindore, Turqinë e Izraelin e “Transparency International”. 

Periskopi.com Lajme

Në intervistën për “Kohën Ditore”, ajo i ka quajtur të dobëta institucionet e Kosovës për t’u përballuar me ketë fenomen. Lulëzimin e korrupsionit në Kosovë, sipas saj, e ndihmon edhe mosfunksionimi i sistemit gjyqësor,shkruan sot Koha Ditore.

Abel e ka vlerësuar prokurimin publik në Kosovë si jotransparent dhe burim të madh të korrupsionit. Duke iu referuar raporteve ndërkombëtare, ajo ka vlerësuar se institucionet përgjegjëse për prokurimin publik nuk kanë funksionim të mirë dhe janë të përfshira në shumë afera korruptuese. Kritika ka drejtuar në mënyrë veçantë tek Ekzekutivi që ajo e ka quajtur “të shfrenuar” dhe që, sipas saj, ka tendencë, madje edhe vazhdon të shtrijë ndikimin e saj në institucionet që do të duhej të ishin të pavarura