Nesër mbledhja e Kryesisë së Kuvendit, në rend dite aktivistët e Vetëvendosjes e edhe Isa Mustafa

Periskopi.com Lajme

Kryesia e Kuvendit të Ksovës ka mbledhjen e saj të premten, më 14 prill, raporton Periskopi

Rendi i ditës duke të jetë tepër i ngarkuar. Aty janë të përfshira çështja e AKI-së, interpelanca e Isa Mustafës e edhe votimi i Propozim-rezolutës në lidhje me arrestimet e aktivistëve  të Lëvizjes Vetëvendosje.

Këto janë pikat e rendit të ditës:

 1. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,
 2. Caktimi i datës për vazhdimin e seancës plenare:
 3. a) Pikat e papërfunduara nga seancat plenare, të mbajtura më 30 dhe 31 mars 2017:
 4. Votimi i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për minierat dhe mineralet,
 5. Votimi i Propozim-rezolutës në lidhje me arrestimet e aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje,
 6. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për ekzekutimin e sanksioneve penale.
 7. b) Pikat e papërfunduara nga seanca plenare, e mbajtur më 11 prill 2017:
 8. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
 9. Shqyrtimi i Propozim – Programit të Punës së Kuvendit të Republikës së Kosovës për vitin 2017,
 10. Interpelanca e Ministrit Blerand Stavileci, sipas kërkesës së deputetit Visar Ymeri, i mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, në lidhje me Kontratën e privatizimit të Kompanisë së Distribuimit të Energjisë Elektrike,
 11. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini e Sport lidhur me Mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit nr. 03/ L-145 për fuqizim dhe pjesëmarrje të rinisë,
 12. Zgjedhja e një (1) anëtari të Komisionit të Pavarur për Media,
 13. Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetes Teuta Haxhiu, e mbështetur edhe nga 9 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me zbatimin e rekomandimeve të Avokatit të Popullit nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës,
 14. Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetëve Bekim Haxhiu dhe Xhevahire Izmaku, të mbështetur edhe nga 8 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me shkeljen e të drejtave të punëtorëve në Kosovë.

3 Përgatitjet për Seancë plenare të re:

 1. Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetes Donika Kadaj-Bujupi, e mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, për çështjen e shfrytëzimit e thëngjillit dhe minierën e Sibovcit,
 2. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për aftësimin, riaftësimin profesional dhe punësimin e personave nga pjesët veriore të Kosovës,
 3. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-118 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-139 për procedurën përmbarimore,
 4. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-132 për Automjete,
 5. Shqyrtimi i Programit Kombëtar për zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit për periudhën 2017-2021,
 6. Shqyrtimi i Rekomandimit të Komisionit për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione lidhur me Propozim-vendimin nr. 20/2017, dt. 10 mars 2017, të Avokatit të Popullit për zgjedhjen e pesë (5) zëvendësve të Avokatit të Popullit,
 7. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë lidhur me zbatimin e Ligjit nr. 03/L-178 për klasifikimin e informacioneve dhe verifikimin e sigurisë,
 8. Shqyrtimi i propozimeve dhe kërkesave

Fillon mbledhja e Kryesisë së Kuvendit, prezent edhe Lista Serbe

Ka filluar tashmë mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Kosovës, ku pritet të caktohet seanca e ardhshme e Kuvendit.

Periskopi.com Lajme

Për dallim nga java e kaluar ku dështoi mbledhja për shkak të mungesës së kuorumit, sot të pranishëm janë të gjithë anëtarët e Kryesisë.

Në mbledhje janë edhe përfaqësuesit Listës Serbe të cilët tash e disa muaj kishin bojkotuar punën e institucioneve.

Këto janë pikat për të cilat do të diskutohet në mbledhjen e Kryesisë:

Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,

Përgatitjet për seancë plenare:

Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,

Koha për pyetje parlamentare,

Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,

Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetes Donika Kadaj-Bujupi, e mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, për çështjen mbi shfrytëzimit e thëngjillit dhe minierën e Sibovcit,

Interpelanca e Ministrit Blerand Stavileci, sipas kërkesës së deputetit Visar Ymeri, i mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, në lidhje me Kontratën e privatizimit të Kompanisë së Distribuimit të Energjisë Elektrike,

Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-157 për ratifikimin e Marrëveshjes së financimit të Projektit për sigurinë e ujit dhe mbrojtjen e kanalit, e nënshkruar ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Asociacionit Ndërkombëtar për Zhvillim,

Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-138 për kompleksin memorial “Adem Jashari” në Prekaz,

Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-142 për mbrojtjen nga rrezatimi dhe siguria bërthamore,

Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-134 për Legalizimin e Armëve dhe dorëzimin e armëve të vogla dhe të lehta, municionit dhe mjeteve eksplozive,

Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-091 për mbrojtjen nga zhurma,

Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-127 për plotësimin e Ligjit nr. 04/L-033 për Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme të Kosovës për çështjet në lidhje me Agjencinë Kosovare të Privatizimit,

Shqyrtimi i Propozim – Programit të Punës së Kuvendit të Republikës së Kosovës për vitin 2017,

Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini e Sport lidhur me Mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit nr. 03/ L-145 për fuqizim dhe pjesëmarrje të rinisë,

Zgjedhja e një (1) anëtari të Komisionit të Pavarur për Media,

Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetes Teuta Haxhiu, e mbështetur edhe nga 9 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me Mos zbatimi e rekomandimeve të Avokatit të Popullit nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës,

Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetëve Bekim Haxhiu dhe Xhevaire Izmaku, të mbështetur edhe nga 8 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me shkeljen e të drejtave të punëtorëve në Kosovë.

Të hënën mblidhet kryesia e Kuvendit të Kosovës, projektligj edhe për siguri bërthamore

Kryesia e Kuvendit pritet të mblidhet të hënën.

Periskopi.com Lajme

 

Sipas njoftimit, të dërguar, do të flitet edhe për siguri bërthamore.

Por, javën që shkoi, kryesia dështoi të mblidhej, me gjithë paralajmërimin, raporton Periskopi

Ky është rendi i ditës për të hënën:

Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,

 1. Përgatitjet për seancë plenare:
 2. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
 3. Koha për pyetje parlamentare,
 4. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
 5. Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetes Donika Kadaj-Bujupi, e mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, për çështjen mbi shfrytëzimit e thëngjillit dhe minierën e Sibovcit,
 6. Interpelanca e Ministrit Blerand Stavileci, sipas kërkesës së deputetit Visar Ymeri, i mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, në lidhje me Kontratën e privatizimit të Kompanisë së Distribuimit të Energjisë Elektrike,
 7. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-157 për ratifikimin e Marrëveshjes së financimit të Projektit për sigurinë e ujit dhe mbrojtjen e kanalit, e nënshkruar ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Asociacionit Ndërkombëtar për Zhvillim,
 8. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-138 për kompleksin memorial “Adem Jashari” në Prekaz,
 9. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-142 për mbrojtjen nga rrezatimi dhe siguria bërthamore,
 10. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-134 për Legalizimin e Armëve dhe dorëzimin e armëve të vogla dhe të lehta, municionit dhe mjeteve eksplozive,
 11. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-091 për mbrojtjen nga zhurma,
 12. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-127 për plotësimin e Ligjit nr. 04/L-033 për Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme të Kosovës për çështjet në lidhje me Agjencinë Kosovare të Privatizimit,
 13. Shqyrtimi i Propozim – Programit të Punës së Kuvendit të Republikës së Kosovës për vitin 2017,
 14. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini e Sport lidhur me Mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit nr. 03/ L-145 për fuqizim dhe pjesëmarrje të rinisë,
 15. Zgjedhja e një (1) anëtari të Komisionit të Pavarur për Media,
 16. Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetes Teuta Haxhiu, e mbështetur edhe nga 9 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me Mos zbatimi e rekomandimeve të Avokatit të Popullit nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës,
 17. Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetëve Bekim Haxhiu dhe Xhevaire Izmaku, të mbështetur edhe nga 8 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me shkeljen e të drejtave të punëtorëve në Kosovë,
 18. Propozimi i GP të Listës Serbe për zëvendësimin e anëtarit në Komisionin Parlamentar për Integrime Evropiane.
 1. Shqyrtimi i propozimeve dhe kërkesave. / Periskopi

Kryesia e Kuvendit mblidhet të hënën, demarkacioni sërish jashtë rendit

Kryetari i Kuvendit të Kosovës ka ftuar për të hënën mbledhjen e Kryesisë, në të cilën pritet të caktohet rendi i ditës dhe dita e mbajtjes së seancës së radhës të legjislativit.

Periskopi.com Uncategorized

Mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare është thirrur për orën 11, ndërsa do të shqyrtojë rendin e ditës për seancën e Kuvendit, e cila sipas një praktike mbahet brenda javës.

Spas rendit të ditës që duhet ta përcaktojë Kryesia me kryetarët e grupeve parlamentare, në seancën e Kuvendit do të jenë dy interpelanca, njëra me kryeministrin Isa Mustafa, ndërsa tjetra me ministrin Blerand Stavileci.

Më poshtë rendi i ditës së Kryesisë:

 1. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,

 

 1. Përgatitjet për seancë plenare:
 2. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
 3. Koha për pyetje parlamentare,
 4. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
 5. Interpelanca e Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, sipas kërkesës së deputetes Donika Kadaj-Bujupi, e mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, për çështjen mbi shfrytëzimit e thëngjillit dhe minierën e Sibovcit,
 6. Interpelanca e Ministrit Blerand Stavileci, sipas kërkesës së deputetit Visar Ymeri, i mbështetur edhe nga 15 deputetë nënshkrues, në lidhje me Kontratën e privatizimit të Kompanisë së Distribuimit të Energjisë Elektrike,
 7. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës,
 8. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-138 për kompleksin memorial “Adem Jashari” në Prekaz,
 9. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 05/L-142 për mbrojtjen nga rrezatimi dhe siguria bërthamore,
 10. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-134 për Legalizimin e Armëve dhe dorëzimin e armëve të vogla dhe të lehta, municionit dhe mjeteve eksplozive,
 11. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-091 për mbrojtjen nga zhurma,
 12. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-127 për plotësimin e Ligjit nr. 04/L-033 për Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme të Kosovës për çështjet në lidhje me Agjencinë Kosovare të Privatizimit,
 13. Shqyrtimi i Propozim – Programit të Punës së Kuvendit të Republikës së Kosovës për vitin 2017,
 14. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini e Sport lidhur me Mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit nr. 03/ L-145 për fuqizim dhe pjesëmarrje të rinisë,
 15. Zgjedhja e një (1) anëtari të Komisionit të Pavarur për Media,
 16. Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetes Teuta Haxhiu, e mbështetur edhe nga 9 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me Moszbatimi e rekomandimeve të Avokatit të Popullit nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës,
 17. Debat parlamentar sipas kërkesës së deputetëve Bekim Haxhiu dhe Xhevahire Izmaku, të mbështetur edhe nga 8 deputet tjerë nënshkrues, në lidhje me shkeljen e të drejtave të punëtorëve në Kosovë,
 18. Propozimi i GP të Listës Serbe për zëvendësimin e anëtarit në Komisionin Parlamentar për Integrime Evropiane.
 19. Shqyrtimi i propozimeve dhe kërkesave

Nesër mblidhet kryesia për Ramush Haradinajn, pritet të caktohet seancë

Nesër do të mblidhet Kryesia e Kuvendit për të shqyrtuar kërkesën për mbajtjen e një seance të jashtëzakonshme në të cilën do të diskutohet për arrestimin ne kreut të AAK-së, Ramush Haradinajt, nga forcat franceze.

Periskopi.com Lajme

“Shqyrtimi i kërkesës për mbajtje të seancës së jashtëzakonshme, me këtë rend dite: Mbajtja në arrest e kryetarit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, në Francë”, thuhet në kumtesë, përkitazi me rendin e ditës.

 

Nesër në ora 13:00 seancë e jashtëzakonshme për Ramush Haradinajn

Veseli tregon pse u mbajt sonte mbledhje e Kryesisë

Kreu i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, pas mbledhjes urgjente të Kryesisë ka treguar për arsyen pse u dashtë të mbahet sonte.

Periskopi.com Lajme

Seanca është caktuar për 13 ditë më pas.

“Takimi ka qenë një mbledhje e rregullt e Kryesisë së Kuvendit, në fakt ka qenë më tepër çështje teknike për përcaktimin e një seancë parlamentare, e cila do të jetë më datën 30 nëntor. E kemi lënë për këtë datë për vet faktin se një pjesë e madhe e Kryesisë të Kuvendit, por po ashtu edhe të deputetëve, do të mungojnë dhe për të mos humbur një sesion parlamentar, atëherë e kemi vendosur sonte në orët e vonshme ta mbajmë këtë mbledhje”, tha Veseli pas takimit.

Nis mbledhja e kryesisë së Kuvendit, Vetëvendosje nuk merr pjesë

Kryesia e Kuvendit e ka nisur mbledhjet ku do të flitet për seancën që pritet të mbahet në ditët në vazhdim, ku parashihen 17 pika në rend të ditës.

Periskopi.com Lajme

Përfaqësuesit e Lëvizjes Vetëvendosje, nuk po marrin pjesë në mbledhjen e Kryesisë.

Ata të enjten u larguan nga seanca parlamentare, pasi që disa deputetë të pozitës, i tërhoqën nënshkrimet e kërkuara nga Vetëvendosje, për mbajtjen e një seance të jashtëzakonshme ku pritej të diskutohej për rastin e vdekjes së Astrit Deharit.

 

Këto janë arsyet për të cilat mblidhet kryesia e Kuvendit sonte vonë (Dokument)

Kryesia e Kuvendit të Kosovës pas dy orësh do të mbaj mbledhje urgjente.

Periskopi.com Lajme

Në orën 20:30 mblidhet kryesia e Kuvendit, e partitë opozitare ende nuk kanë marrë ndodnjë qëndrim në do të marrin pjesë ose jo.
Tashmë janë mësuar temat për të cilat do të diskutohet.

Kryesia e Kuvendi sonte ka mbledhje urgjente

- Kryesia e Kuvendit të Kosovës pas dy orësh do të mbaj mbledhje urgjente.

Periskopi.com Lajme

Nuk është e qartë se çfarë janë pikat e diskutimit, por tashmë është konfirmuar se një ftesë e tillë është dërguar tek subjektet politike.

Periskopi ka konfirmuar nga tri subjekte se tashmë kanë marr një ftesë të tillë./ Periskopi

Vetëvendosje nuk merr pjesë në seanca tjera, pa u mbajtë ajo për Astrit Deharin

Kuvendi vazhdon punimet të enjten, në orën 10:00, me pikat e mbetura nga seanca e kaluar.

Periskopi.com Lajme

Të enjten, më 17 nëntor, në orën 10:00, Kuvendi i Republikës së Kosovës do të shqyrtojë pikat e mbetura të seancës së 28 tetorit, e cila ishte ndërprerë në mungesë të kuorumit.

Kështu vendosi sot Kryesia e Kuvendit, në mbledhjen e përbashkët me kryetarët e grupeve parlamentare, të kryesuar nga Kadri Veseli, kryetar, raporton Periskopi

Në këtë vazhdim të seancës, pritet të mbahet raundi i dytë i votimit të fshehtë për zgjedhjen e një anëtari të Këshillit Prokurorial të Kosovës, si dhe votimi, po ashtu i fshehtë, për zgjedhjen e një anëtari të Bordit të Komisionit të Pavarur për Medie.

Në vazhdim, pritet formimi i Komisionit ad hoc për përzgjedhjen e një anëtari në Bordin e Ankesave të Komisionit të Pavarur për Medie, formimi i Komisionit Hetimor Parlamentar, sipas kërkesës së deputetes Shqipe Pantina, mbështetur edhe nga tetë deputetë të tjerë nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes “Vetëvendosje” lidhur me Radiotelevizionin e Kosovës, si dhe të zhvillohet debat parlamentar sipas kërkesës së deputetes Margarita Kadriut-Ukelli, mbështetur edhe nga nëntë deputetë tjerë nënshkrues, lidhur me detyrimet e mundshme financiare të Kosovës për pretendimet e kompanive që kanë ushtruar padi në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit.

Më pas, Kryesia u njoftua me kërkesën e Lëvizjes Vetëvendosje dhe të deputetë nënshkrues, për seancë të jashtëzakonshme, për datën 16 nëntor, në lidhje me zhvillimet e fundit hetimore në rastin e vdekjes së të paraburgosurit Astrit Dehari në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, si dhe me shkresën e deputetit Bislim Zogaj, për tërheqjen e nënshkrimit të tij nga kjo kërkesë.

“Deklaroj se me dt. 12. 11. 2016, kam firmosur kërkesën e GP VV për mbajtjen e një seance plenare për sqarim lidhur me rastin. Mirëpo, ju njoftoj se firma ime është përdorur për një seancë të jashtëzakonshme, për të cilën nuk jam i gatshëm. Preferoj që paraprakisht të priten rezultatet e hetimit nga institucionet përkatëse”, thuhet në sqarimin e deputetit Bislim Zogaj.

Në këto rrethana, u konstatua se kërkesa, e mbetur me 39 nënshkrime, nuk i plotëson kushtet për seancë të jashtëzakonshme.

Në këtë situatë, përfaqësuesit e GP të Vetëvendosjes në Kryesi, e lëshuan mbledhjen, duke bërë të ditur se nuk janë të gatshëm të marrin pjesë në asnjë seancë të rregullt, pa këtë seancë të jashtëzakonshme.

Kryesia nuk pati kuorum për të vazhduar më tej mbledhjen./ Periskopi

 

Lista Serbe bojkoton Kryesinë e Kuvendit

Kryesia e Kuvendit të Kosovës ka filluar mbledhjen e saj.

Periskopi.com Lajme

Aty nuk po merr pjesë Lisat Serbe, raporton Periskopi.

Ndryshe, ata që kur Ligji për Trepçën është votuar në Qeveri ku e kanë kundërshtuar, njëlloj edhe në Kuvend, kanë paralajmëruar për bojkot të institucioneve të Kosovës.