Gjendja ekonomike e qytetarëve, pengesë për kufizimin e vjetërsisë së automjeteve

Vjetërsia e automjeteve, monopoli mbi homologimin e tyre, cilësia e karburanteve, si dhe kontradiktat në Ligjin për trafikun dhe Ligjin për kundërvajtje, kanë qenë temat bosht të dëgjimit publik, të mbajtur të mërkurën në Komisionin parlamentar për zhvillim ekonomik, infrastrukturë, tregti dhe industri, shkruan sot Koha Ditore.

Periskopi.com Lajme

Pjesëmarrësit kanë kërkuar bashkëpunim më të madh ndërmjet institucioneve, në mënyrë që të harmonizohen propozimet dhe vërejtjet rreth Projektligjit për automjetet.

Dardan Abazi, nga Instituti për Politika Zhvillimore, ka thënë se ndonëse në Projektligj është paraparë rregullimi i kushteve të importit, megjithatë, këto kushte nuk janë rregulluar, sidomos për vjetërsinë e veturave.

Bora e parë, sjell probleme në komunikacion (Foto)

Prishtinës mund të mos i mjaftojnë as tetë kompanitë e kontraktuara nga Komuna për mirëmbajtjen e rrugëve gjatë stinës së dimrit.

Periskopi.com Lajme

 

Mëngjesin e sotëm, dhe ende po vazhdohet me gjendjen e tillë, reshjet e borës të intensitetit të ulët që ranë gjatë natës dhe mëngjesit të hershëm, bashkë me të ftohtin, kanë krijuar ngrica përgjatë rrugëve në qytet, e kryesisht në rrugët anësore.

Në rrugën që të qon për në Film City, shihet se nuk është hedhur as kripë, çka ka shkaktuar edhe bllokada të shpeshta të kësaj rruge në mëngjesin e sotëm. /KosovaPress/

15231614-10211267032169207-936289120-o

15302330-10211267030169157-621158261-o

15271320-10211267034409263-1288320584-o

15224675-10211267029169132-1288258468-o