Prindërit e dy të miturve nga Komogllava dyshojnë se ata po keqpërdoren për punë të paligjshme

Dy të mitur nga fshati Komogllavë i Ferizajt, ka gati një muaj që janë larguar nga shtëpia e tyre.

Periskopi.com Lajme

Prindërit dyshojnë se ata po keqpërdoren nga dikush për të kryer punë të paligjshme.

Në Polici thonë se po kërkohen dy miturit, për të cilët kanë marrë informacione se po shesin gjëra të ndryshme nëpër kafeteritë e Ferizajt.

 

Punësime pa kriter e pa konkurse në televizionin publik

Tri raste të reja të punësimeve pa kritere rëndojnë hijen e dyshimeve mbi menaxhimin e parasë publike në Radiotelevizionin e Kosovës.

Periskopi.com Lajme

Siç ka marrë vesh gazeta, një ish-zyrtar i Auditorit që ka bërë auditim të RTK-së është punësuar aty, ndërsa bashkëshortja e një këshilltari të MPJ-së ka tre vjet që merr pagë pa punuar fare aty, shkruan sot Koha Ditore.

Rasti i tretë është i së bijës së kreut të Komisionit të Pavarur të Mediave, e cila ka nisur punën në RTK pa konkurs fare.

Gazeta ka kërkuar përgjigje rreth këtyre rasteve nga palët e përfshira, por shumica e tyre kanë refuzuar të flasin që nga java e kaluar.

Ndërkohë Kuvendi i Kosovës, si themelues i këtij televizioni publik, nuk e ka votuar rekomandimin për krijimin e një komisioni hetimor parlamentar, kjo pasi partitë në koalicion PDK dhe LDK kanë refuzuar një gjë të tillë.

Bajram Gecaj keqpërdor zyrat e ministrisë (Foto)

Zëvendësministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Bajram Gecaj, ka kthyer zyrat e ministrisë së tij në seli të partisë. Ai pothuajse çdo ditë pret e përcjell, në zyren e tij në MAPL, aktivistë të partisë së tij LDK-së. Për këtë veprim joligjorë ai edhe mburret duke i publikuar fotografit nga takimet e tija me bashkëpartiak, pa fije droje se mund të ndëshkohet nga shefi i tij, raporton Gazeta Fjala.

Periskopi.com Lajme

Përpos që keqpërdorë zyrat e Ministrisë ai po keqpërdorë edhe detyrën zyrtare e cila është në shërbim të administrimit të pushtetit lokal  dhe jo në shërbime të partisë së tij, shkruan Gazeta Fjala.

Gjatë orarit të punës, për të cilën paguhet hiq më pak se 12,355.35 euro në vit, ka veturën në dispozicion, shofer personal, asistente, meditje jashtë vendit, dreka e dakra, telefon e shume benificione të tjera, të cilit iu janë dhënë për të punuar zhvilimin e pushtetit lokal dhe jo të partisë, ai po vazhdon të hargjon kohën me aktivistë të partisë.

Misioni i kësaj ministrie është “avancimi i qeverisjes lokale, duke punuar me komunat – përmes koordinimit, fuqizimit, asistencës – për të siguruar shërbim të përgjegjshëm efektiv dhe sa më afër qytetarëve”. /Gazeta Fjala/

Më poshtë mund t’i gjeni fotografitë e postuara nga zëvendësministri Gecaj nga takimet me aktivistët e LDK-së në zyrat e MAPL-së:

Me kryetarin e degës sime të LDK-së, Mustafë Krasniqi, në MAPL....Me kryetarin e degës sime të LDK-së, Mustafë Krasniqi, në MAPL….

Me kolegun nga Kryesia e Degës së Dytë të LDK në Prishtinë, Sokol Krasniqi...

Me kolegun nga Kryesia e Degës së Dytë të LDK në Prishtinë, Sokol Krasniqi…

Kryetari i degës së Ldk- së në Malishevë z.Sami Kafexholli dhe nënkryetari Bajrush Hoti, takim pune me zv. Ministrin z. Bajram Gecaj. — with Bajram Gecaj.

Kryetari i degës së Ldk- së në Malishevë z.Sami Kafexholli dhe nënkryetari Bajrush Hoti, takim pune me zv. Ministrin z. Bajram Gecaj. — with Bajram Gecaj.

Me aktivistin e çështjes kombëtare dhe mikun tim nga aktivitetet në Londër, Talat Pllana

Me aktivistin e çështjes kombëtare dhe mikun tim nga aktivitetet në Londër, Talat Pllana