Ngritet akuzë ndaj vëllait të Zahir Pajazitit për keqpërdorim të detyrës zyrtare

Dy ish-zyrtarë të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale janë akuzuar së fundi nga Prokuroria Themelore e Prishtinës se ia kanë mundësuar jashtëligjshëm një personi që të marrë pensionin e dëshmorit për pesë vjet.

Periskopi.com Lajme

Bajram Pajaziti, i cili është vëllai i heroit Zahir Pajaziti, si dhe Bajram Azemi po ndiqen penalisht për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Në bazë të aktakuzës, të cilën e ka siguruar “Koha Ditore”, të pandehurit në vazhdimësi prej muajit gusht të vitit 2009 deri më datën 13 tetor të vitit 2014 ia kanë mundësuar marrjen e pensionit të dëshmorit Rexhep Haxhës, i cili është babai i dëshmorit Bahri Haxha.

Bajram Azemi, në cilësinë e zëvendësdrejtorit të Departamentit për Familjet e Dëshmorëve dhe Invalidëve të Luftës e viktimave civile në Ministri, si dhe Bajram Pajaziti në cilësinë e drejtorit të Departamentit të lartcekur, duke i tejkaluar autorizimet e tyre e kanë dëmtuar buxhetin e Kosovës për mijëra euro.

Arrestohen dy policë në Prishtinë

Dy pjesëtarë të Policisë së Kosovës me detyrë në një nga stacionet në Prishtinë janë arrestuar sot pas një hetimi nga Inspektorati Policor i Kosovës.

Periskopi.com Lajme

Arrestimi i tyre është bërë për shkak të dyshimeve për keqpërdorim të detyrës zyrtare lidhur me zhdukjen e dëshmive.

Me vendim të Prokurorit, dy të dyshuarve u është caktuara masa 48 orëshe e ndalimit.

Asdren Hoxha, avokat i njërit nga të arrestuarit, tha për KALLXO.com se klienti i tij është marrë në pyetje gjatë ditës së sotme.

“Klienti im gjatë marrjes në pyetje ka mohuar dyshimet dhe është deklaruar i pafajshëm. Nesër pritet të dalin para gjykatës”, tha avokati Hoxha.