Projekt më se i nevojshëm i KEDS-it në Greqinë të Gjakovës

Periskopi.com Lajme

KEDS ka investuar këto ditë në një zonë të thellë të rajonit të Gjakovës, në fshatin Greqinë.

Projekti investiv i KEDS-it në këtë rajon ka ardhur si nevojë e vlerësuar nga kjo kompani, meqë ky fshat dhe ky rajon kishte ndër vite probleme me tension si pasojë e rrjetit të vjetëruar.

Banorët thonë që probleme energjetike të theksuar ka pasur në lagjen Sejdaj të këtij fshati.

“Trafostacioni i ri me fuqi 160 kvA, 2 mijë metra largpërçues (rrjet të tensionit të lartë), 3 mijë e 500 metra rrjet të tensionit të ultë, 36 shtylla të reja betoni, janë vetëm disa nga investimet që tashmë kanë arritur në Greqinë në kuadër të projektit investiv të KEDS-it për këtë zonë” thonë në KEDS.

Punimet nga ana e KEDS-it për këtë rajon nuk do të ndalen me kaq. Shpeshëherë në të kaluarën ky rajon përpos tensionit jo stabil ka mbetur edhe pa furnizim me energji. Kjo për shkak të rrjetit ekzistues shumë të dëmtuar dhe prishjeve në këtë rrjet.

Banorët shpresojnë shumë se problemet me energji tashmë do ti takojnë të shkuarës.

Zani Sejdaj banor i kësaj ane, thotë se pa investimin e KEDS-it as investimet tjera nuk kishin kuptim.

“Kur ke problem me rrymën që është diçka elementare kudo, s’ mund të bëhet fjalë për ndonjë investim jetese askund. Tani do të shohim rezultatet”, shprehet ai.

Përfitues nga investimet e KEDS-it në Greqinë janë mbi 50 ekonomi familjare. Në trafostacionin e ri do të kyçen 26 konsumatorë, gjithashtu edhe 49 të tjerë do të përfitojnë nga ndërtimi i tij.

Projektet investive nga KEDS, gjatë dy viteve të fundit janë lëvdëruar edhe nga kryetarja e Gjakovës, Mimoza Kusari Lila.

“Vlerësimet për bashkëpunimin e komunës së Gjakovës me KEDS-in, janë tejet pozitive. Kjo për faktin se kjo kompani gjatë vitit 2015, 2016 dhe fillim vitit 2017 ka arritur të krijojë një sërë investimesh të cilat kanë ndikuar në përmisimin dhe stabilizimin e energjisë elektrike”, ka thënë muaj më parë Lila.

 

KEDS shtrinë investimet edhe në Shakovicë të Podujevës

Periskopi.com Lajme

Shakovica, zonë e rëndësishme në rajonit të Podujevës tashmë ka ndjerë investimet nga KEDS. Investimet kanë të bëjnë me përmirësimin e cilësisë së energjisë, kualitetin dhe sigurinë.

KEDS ka bërë të ditur se ka shtrirë projektin investues në lokacione ku gjendja ishte jo e mirë dhe jo stabile për shkak të rrjetit të stërvjetëruar.

“Në lokacionet problematike, respektivisht ne projektin TS Shakovicë tek Mali 2, në Shakovicë të Komunës së Podujevës, për shkak të tensionit të dobët dhe gjendjes shumë të keqe të rrjetit, që paraqet rrezikshmëri për banorët e fshatit Shakovicë, është bërë instalimi i rrjetit të ri elektrik”, thonë ndër të tjera në KEDS.

KEDS po ashtu ka bërë të ditur se në këtë rajon të Podujevës, gjegjësisht në fshatin Shakovicë ka realizuar edhe rritjen e fuqisë së trasnformatorit energjetik.

Nga ky investim në Shakovicë përfitojnë saktësisht 101 ekonomi familjare. Imran Azemi, banor i këtij fshati, thotë se pret shumë që investimi të ndjehet me efekte pozitive në këtë anë.

“Kemi hequr të zinjët e ullirit. Tash presim që efeketet pozitive të vërehen. KEDS është parë se ka punuar në terren dhe është thënë se punët do të vazhdojnë edhe këto ditë”, shprehet Azemi.

Pritet që KEDS të vazhdojë deri në përfundim edhe me vënien e disa shtyllave të tjera të betonit dhe shtrirjen e kabllove në vazhdim.

KEDS gjatë viteve 2015, 2016 dhe vitin në të cilin jemi ka shtrirë investime të mëdha në rajonin e Podujevës për çfarë edhe kryetari i kësaj komune, Agim Veliu ishte shprehur i kënaqur me rritjen e dinamikave të punës nga KEDS.

KEDS tregon a do të ketë rrymë në ditën e zgjedhjeve

Periskopi.com Lajme

KEDS/KESCO njofton se është mobilizuar komplet që të ofrojë siguri maksimale të furnizimit me energji elektrike për ditën e votimit, pra të dielën.

KEDS njofton se gjendja e gatishmërisë së plotë nisë qysh në ora 7:00 të mëngjesit të së dielës, kur edhe nis votimi. Mobilizimi përfshinë angazhim tri herë më të madh në numër të punëtorëve se sa në ditët e zakonshme.

“Paralelisht, KEDS ka bërë edhe planifikimin dhe organizimin e punëve në terren si dhe të logjistikës. Në kuadër të mobilizimit parashihet ofrimi i sigurisë maksimale të furnizimit me energji elektrike për të gjitha qendrat e votimit dhe zonat me caktim të drejtpërdrejtë të përgjegjësive për vendet e caktuara, si dhe reagimi/intervenimi në kohën më të shkurtër të mundshme në rast të ndonjë problemi.

Ekipet e KEDS-it janë të koordinuara dhe kanë përgjegjësitë e ndara të reagimit duke përfshirë secilën qendër votimi. Në secilën qendër të votimit do të bëhet edhe monitorimi i situatës në vazhdimësi nga ekipet mobile.

Përveç kësaj ne kemi krijuar edhe Protokollin e Komunikimit. Në secilën qendër do të jenë të dhënat kontaktuese për ekipin përgjegjës për atë qendër.

Secili qytetar inkurajohet që të shkruajë në faqen zyrtare të KEDS-it në Facebook, KEDS Energy, ku personat përgjegjës do t’ju përgjigjen në kohë reale dhe do ta transmetojnë ndonjë informatë tek zyrtarët përgjegjës.

Secili qytetar mund të kontaktojë edhe në Qendër të Thirrjeve në numrat 038 501 701 1000 dhe 038 791 000 apo email [email protected]

Në qendrat e votimit gjithashtu do të jenë kontaktet e ekipit që është i caktuar për qendrën përkatëse.

KEDS e ka marrë me seriozitetin më të lartë sigurinë e furnizimit me energji elektrike, e në këtë rast edhe bashkëpunimi i qytetarëve është shumë i rëndësishëm”, thuhet në njoftimin e KEDS-it.

Kurti si kryeministër do të nisë hetime rreth privatizimit të KEDS-it

Periskopi.com Lajme

Albin Kurti si kryeministër do të kthejë secilin privatizim në të cilin, sipas tij, ka pasur shkelje të ligjit.

Për këtë Kurti thotë se më krijimin e qeverisë do të fillojnë hetimet.

Ish-lideri i LVV-së në një intervistë për Rubikon foli për fondin sovran. Ai theksoi se nën qeverisjen e tij nuk do të lejonte që asnjë aset të shitet tërësisht.

Negociata do të mund të bënte për shitjen e aksioneve, por assesi tërësisht, theksoi Kurti.Kurti përmendi rastin e privatizimit të KEDS-it për çka tha se do të iniciojë hetime dhe në rast se ka pasur shkelje të mjaftueshme, ai do ta kthejë.

“Ka pasur mjaftueshëm shkelje të kushtetutës e transparencës në mënyrë që të fillonte një hetim. Të shitet për 26 milionë euro. Unë do të isha në këtë rast si kryeministër me qëndrime politike të përvojës sime në politikë dhe janë pastaj juristët për të hetuar shkeljet”, ka thënë ai.

“Jemi qeveri e cila nuk do të hakmerret por nuk do ti falim krimet, nëse ka pas krime atëherë do të trajtohen”, ka thënë ai.

KEDS me dy projekte investive në Llozicë

Periskopi.com Lajme

Investimi i radhës që i vie rajonit të gjerë të Gjakovës nga KEDS, është ai në fshatin Llozicë.

KEDS ka zgjidhur problemin e kamotshëm me dy projekte madhore investive, për mëse 200 konsumatorë të kësaj ane.

Trafostacione të reja, rikonstruktimi i rrjetit të tensionit të ulët, ndërtimi i lartëpërçuesit 10 kilovatësh dhe montimi i 100 shtyllave të reja të betonit, janë disa nga investimet që Llozicës i kanë ardhur në kuadër të dy projekteve të realizuara sipas dinamikës së paraparë, njoftojnë në KEDS.

Në mesin e 194 konsumatorëve përfitues në lagjet Zogaj dhe Foniqt, është edhe Arbnor Dobruna, i cili shprehet i lumtur që projekte të tilla kanë arritur në këtë anë.

“Investimet që shihen, se pari i kanë dhënë gjallëri fshatit. Shpresoj se kanë ulur edhe rrezikun e avarive serioze. Llozica ka pasur nevojë tash e shumë vjet për investime. Këtu në të kaluarën nuk kanë funksionuar as amvisëritë më elementare për jetën, si pasojë e tensionit të ultë dhe jo stabil”, shprehet Dobruna.

Vetëm në lagjen Zogaj KEDS nga ngritur 58 shtylla të tjera të reja nga betoni si dhe ka investuar në shtrirjen e rreth 2 mijë e 500 metrave kabllo të re.

Ditë më parë në një deklarim për media Kryetarja e Gjakovës, Mimoza Kusari Lila ka përgëzuar KEDS-in për projektet investive që ka shtrirë gjatë vitit 2016 në rajonin e Gjakovës, duke u shprehur se pret projekte të tilla edhe gjatë këtij viti.

Edhe Uça e Istogut ndjen investimet e KEDS-it

Investimi i radhës që i vie Istogut nga Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike është ai në fshatin Uçë.

Periskopi.com Lajme

Uça, fshat ky që shtrihet në skajet e rajonit të Dukagjinit, aty ku takohet me Drenicën, është nën administrimin e komunës së Istogut.

Jeta Balaj – zëdhënëse e kësaj komune ka folur për rëndësinë që kanë këto investime në fshatrat siç është edhe Uça.

“Në Uçë në bazë të informacioneve dhe bashkëpunimit tonë me KEDS, investimet shkojnë në disa faza, porse vërehet që është bërë një punë e mirë dhe mëse e nevojshme. Banorët e Uçës meritojnë projekte të tilla. Shtrirja e projekteve të KEDS-it në Uçë me siguri se ndikon në përmirësimin në rradhë të parë të kualitetit jetësor e më pas edhe të furnizmit me energji”, tha Balaj.

Efeket e këtij investimi tashmë janë vërejtur edhe nga banorët e fshatit. Edon Loshaj, vlerëson se Uça e meriton një investim të tillë.

“Shihet se janë bërë investime. Shihen edhe me sy të lirë por edhe kualiteti i tensionit është më stabil. Megjithatë efektet edhe më pozitive priten në të ardhmen”, shprehet Loshaj.

Numri i familjeve që kanë përfituar nga investimi i KEDS-it në fshatin Uçë të Istogut është 75, ndërsa KEDS ka bërë të ditur se në kuadër të këtij projekti investiv, janë vënë 58 shtylla betoni për tension të ulët, 65 shtylla betoni për tension të mesëm, 3 mijë e 800 metra kabllo për tension të ulët si dhe 3 transformatorë të rinjë.

Fillojnë punimet në vendosjen e rrjetit të ri elektrik në Llozicë të Gjakovës

Ekipet e KEDS-it në distriktin e Gjakovës kanë nisur punimet në realizmin e projektit të dytë me radhë atë në TS- Llozica5.

Periskopi.com Lajme

Për shkak të rrjetit të vjetruar është parë e nevojshme që të intervenohet në këtë pjesë të komunës së Gjakovës. Deri tash është ngritur dhe betonuar trafoshtylla. Janë ngritur gjithashtu edhe 4 shtylla të betonit 12 metra. Ekipet e KEDS kanë punuar edhe në rrjet të tensionit të ulet ku janë vendosur 8 shtylla të betonit 9 metërsh.

Sipas inxhinierit të KEDS-it që po mbikëqyr projektin punimet po vazhdojnë ku planifikohet të vendosen edhe transformatorë, shtylla tjera, orman dhe përçues.

Punimet do të përfundojnë së shpejti, ku do të përfitojnë banorët që janë të kyçur në këtë rrjet elektrik.

Deputetja Haxhiu: Furnzimi me energji katastrofal, KEDS-i po abuzon me qytetarët

Deputetja e AAK-së, Teuta Haxhiu ka alarmuar në Kuvendit e Kosovës për reduktimet me energji elektrike.

Periskopi.com Lajme

Ai ka thënë se gjendja me furnizimin të energjisë elektrike është katastrofale.

Ajo ka thënë se KEDS-i po i lenë qytetarët nga 24 orë pa energji elektrike dhe as falje s’ka kërkuar

Haxhiu ka thënë se KEDS-i është duke abuzuar me qytetarët.

“Gjendje e furnizimit me energji është katastrofale. KEDS-I po abuzon me qytetarët. Vetëm Gjakova ka mbetur 24 orë pa energji elektrike dhe as falje nuk ka kërkuar KEDS-i. A duhet edhe konsumatori tua kthej me të njëjtën, na falni nuk ua paguajnë faturat. Ku është Qeveria e cila hesht”, ka thënë Haxhiu në Kuvendin e Kosovës, raporton lajmi.net.

Haxhiu ka prezantuar edhe dy fatura të dy konsumatorëve, që sipas saj, njëra është 598 euro, dhe tjetra 950 euro.

“Rrjeti është në gjendje të mjerueshme dhe natyrisht humbjet janë të mëdha, e ai që pëson është konsumatori. Qytetarët po ashtu kanë protestuar për fatura të fryra, ne jemi të vetëdijshëm që mund të ketë ndonjë gabim, por asesi gabim kolektiv. Unë kam dy fatura 598 euro për një muaj dhe familja e dytë që ka 950 euro vetëm për një muaj, ky nuk është biznes. Qytetarët vazhdimisht kanë protestuar dhe asnjëherë nuk kanë marr përgjigje. Qeveria i mbyll sytë, dhe bëhet e zëshme me koncesionime”, ka thënë Haxhiu./Lajmi.net/

Drejtori i KEDS-it merret në pyetje nga Policia

Drejtori i KEDS-it George Karagutoff është marr në pyetje nga Policia e Kosovës të hënën e kësaj jave në stacionin e Dardania në Prishtinë, raporton lajmi.net.

Periskopi.com Lajme

Arsyeja e marrjes në pyetje të Karagutoff-it është për shkak të largimit nga puna të punëtorëve e që Inspektorati i Punës ka marr vendim të dy shkallë që KEDS-i t’i kthej në punë.

Një zyrtar i Policisë së Kosovës e ka konfirmuar për lajmi.net se Karagutoff është intervistuar nga Policia e Kosovës.

“Është intervistuar në cilësinë e të dyshuarit për veprat penale të parashikuara në nenin 221 Cenimi i të drejtave nga marrëdhënia e punës dhe për veprën penale nga neni 222 Cenimi i të drejtave të punësimit dhe papunësisë. Këto vepra penale të parashikuar në Kodin penale të Republikës së Kosovës  në bazë të kallëzimit penal të ushtruar nga Avokati i Sindikatës së Punëtorëve të KEDS-it”, ka thënë një hetues i Policisë së Kosovës për lajmi.net.

KEDS-i ka larguar përnjëherë afër 100 punëtorë nga puna, ndërsa Inspektorati i Punës ka marr vendim që të larguarit të kthehen në punë.

KEDS-i ende nuk e ka zbatuar vendimin e Inspektoratit, ndërsa lënda është dërguar nga avokati i punëtorëve në Gjykatën Themelore në Prishtinë për përmbarim.

KEDS rikthen ABC-n diskriminuese të reduktimeve, reagon Avokati i Popullit (Dokument)

Nga sot qytetarët e Kosovës do të përballen me reduktime të energjisë elektrike duke u kategorizuar me planin diskriminues ABC.

Periskopi.com Lajme

Ky plan ishte aplikuar në kohën kur Kosova ishte në gjendje alarmante për energji elektrike dhe ndahesh qytetarët në kategori të furnizimit.

ABC-ja ishte konsideruar nga Avokati i Popullit si diskriminues dhe shkelje e të drejtave të njeriut.

Pas disa kohësh, kompania për Furnizim me Energji Elektrike, KECSO ka rikthyer planin ABC të reduktimeve.

Lajmi.net ka siguruar komplet planin që është hartuar për ta aplikuar ABC-në, e që është hartuar më 13 janar, e ka hyr sot në fuqi, më 17 janar.

“Të nderuar ABC-ja e re futet në operim sonte nga 00:00”, thuhet në emailin zyrtar që e ka siguruar lajmi.net.

Lajmi.net ka provuar të flas me zyrtarët e KEDS-it dhe KESCO-së për të marr një sqarim për arsyen e aplikimit të këtij plani, por nuk kanë kthyer përgjigje në pyetjet me shkrim.

Po ashtu redaksia e lajmi.net i ka shkruar pyetje Zyrës së Rregullatorit për Energji, por nuk kanë kthyer përgjigje se a ka drejt KEDS dhe KESCO të aplikoj planin ABC.

Ndërsa Avokati i Popullit qasjen në energji elektrike e konsideron si bazike për të siguruar jetë të shëndetshme dhe për t’i përmbush të drejtat sociale, ekonomike dhe kulturore.

“Qasja në energji elektrike është parakusht për të plotësuar nevojat bazike njerëzore, për të siguruar mirëqenie, jetë më të shëndetshme dhe për të ngritur kualitetin e jetës. Si e tillë,  energjia elektrike është  thelbësore për përmbushjen e të drejtave sociale, ekonomike dhe kulturore”, ka thënë për lajmi.net zëdhënësja e Avokatit të Popullit Majlindë Lulaj.

Avokati i Popullit e ka bërë përgjegjës ZRRE-në për veprim, në rast se qytetarët nuk marrin shërbime meritore me energji elektrike. Avokati i Popullit thotë se ZRRE duhet të veproj në pajtim me obligimet që dalin nga Udhëzuesi i OKB-së për mbrojtjen e të drejtave të konsumatorëve.

“Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRRE)ka kompetencat për të caktuar paraprakisht cilësinë e shërbimeve dhe standardet për kryerjen e punëve, parimet dhe metodat e vënies së çmimit, tarifat për shërbimet e rregulluara të energjisë, monitorimin e tarifave, zgjidhjen e kontesteve, Ligji për Rregullatorin e Energjisë, mbrojtjen e konsumatorit e thekson si një nga kompetencat, detyrat dhe funksionet e Zyrës së Rregullatorit të Energjisë. Së këndejmi, ZRRE duhet të veproj me në pajtim me obligimet nga Parimet Udhëzuese të OKB-së për mbrojtjen e konsumatorëve. Në përmbushje të këtyre parimeve, kërkohet të veprojnë në mbrojtje të konsumatorit në pajtim me rrethanat sociale, ekonomike, mjedisore dhe nevojat e qytetarëve të vendit”, ka thënë Lulaj për lajmi.net.

Ndërsa në KEK kanë thënë se janë duke prodhuar me kapacitete të plota 100 për qind në bazë të planit.

Zëdhënësi i KEK-ut, Skender Bucolli ka thënë për lajmi.net se KEK është duke realizuar prodhimin 100 për qind përkundër temperaturave të ulëta që janë duke mbretëruar.

kek-prodhimi-2 kek-prodhimi

Bucolli ka thënë se më 14 janar të këtij viti KOSTT i ka kërkuar KEK-ut që ta zvogëloi prodhimin për shkak se kërkesa ditore nuk i ka tejkaluar planifikimet.

“Operimi në termocentrale gjatë këtij moti të ligë dhe temperaturave jashtëzakonisht të ulëta ka qenë tepër i vështir. Mirëpo, falë angazhimit maksimal të punëtorëve të KEK-ut, kemi arritur, jo vetëm ti mbajmë në operim por edhe ta realizojmë prodhimin e planifikuar me përpikëri. Te realizimi i datës 14 janar 2017, kërkesa për konsum ishte më e ulët prandaj për të barazuar sistemin elektroenergjetik, kemi pas instruksione nga KOSTT për ulje të prodhimit për atë arsye edhe ka dale përqindja më e ulët e realizimit për atë datë”, ka thënë Bucolli për lajmi.net.

Bucolli ka thënë se KEK nuk është përgjegjës për furnizim me energji elektrike.

“Për të qenë transparent ndaj të gjitha palëve, vlen të theksohet se furnizimi i konsumatorëve me energji elektrike në bazë të licencave të lëshuara nga ZRRE-ja, është përgjegjësi ekskluzive e Furnizuesit Publik përkatësisht KEDS(KESCO-së), përgjegjësi kjo e ngarkuar edhe me ligjin për energji elektrike. Prandaj, për informimin e juaj KEK është përgjegjës vetëm për prodhim të energjisë elektrike dhe jo për reduktime apo furnizim të konsumatorëve”, ka thënë ai.

KEDS-i njofton se Prishtina e Prizreni do të mbesin pa rrymë

KEDS-i njofton se për shkak të kërkesës së KOST-it është i obliguar të ndalë transformatorët 110/10 kilovotësh Prishtina 3 dhe 110/10 kilovotesh Prizreni 1, njofton Klan Kosova.

Periskopi.com Lajme

 

Ndalesa do të zgjasë sipas kërkesës për 90 minuta mesditën e ditës së sotme,  përkatësisht nga ora 12:00 deri në ora 13:30.

Nga kjo ndalesë do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike për pjesën qendrore të Prishtinës dhe qytetit të Prizrenit me rrethinë.

Bora sjelle probleme me rrymë, punëtorët sfidojnë të ftohtin për t’i rregulluar prishjet (Foto)

Bora e madhe që ka rënë në gjithë vendin ka shkaktuar dëme për qytetarët si në komunikacion ashtu edhe në rrjetin e energjisë elektrike.

Periskopi.com Lajme

Për shkak të temperatuarve shumë të ulëta dhe borës së madhe në disa vende ndalje të energjisë elektrike për shkak të prishjes së rrjetit.

Ekipet e KEDS-it kanë dal në terren për të rregulluar prishjet.

Punëtorët e KEDS-it në Prizren në temraturat e ftohta dhe të zhutur në borë janë duke u mundur që të rregullojnë prishjet në mënyrë që qyetarët mos të mbesin pa energji elektrike./Prizren/Periskopi/

 

Image may contain: one or more people, snow, outdoor and nature

Image may contain: 2 people, people standing, snow, child, tree, outdoor and nature

 

Image may contain: 2 people, snow, tree, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, standing, outdoor and nature

Vendimi për kthim në punë i punëtorëve shkon në përmbarim, KEDS kërcënon me padi avokatin

Përfaqësuesi ligjor i punëtorëve të KEDS-it që janë larguar nga puna, Nasuf Hasani, ka dorëzuar sot në Gjykatën Themelore në Prishtinë kërkesën për ekzekutim të vendimit të Inspektoratit të Punës që iu ka dhënë të drejtë 93 punëtorëve të kthehen në vendin e tyre të punës.

Periskopi.com Lajme

Hasani e ka dorëzuar kërkesën sot në mëngjes duke ia bashkangjitur edhe vendimin e Inspektoratit të Punës si provë materiale, që iu jep të drejtë punëtorëve në dy shkallët.

Vendimi i Inspektoratit të Punës kishte konstatuar se punëtorë janë larguar nga puna në kundërshtim me ligjin dhe janë shkelur të drejtat e punës, shkruan lajmi.net

Hasani ka thënë për lajmi.net se kërkesa e tij për ekzekutim është e bazuar në ligjin e procedurës përmbarimore, që e detyron KEDS-in t’i kthejë në punë punëtorët që i ka larguar padrejtësisht.

“Shpresoj që të mos zvarritet vendimi për ekzekutim, sepse tashmë të gjitha faktet janë në anën e punëtorëve dhe nuk ka ndonjë arsye që mos kthehen në punë punëtorët. Institucionet e Kosovës duhet të jenë shumë të vëmendëshme kur bëhet fjalë për largimin e njerëzve nga puna padrejtësisht, në këtë rast edhe Gjykata Themelore”, ka thënë Hasani për lajmi.net.

Vendimi i Inspektoratit e ka alarmuar edhe menaxhmentin e KEDS-it, pasi ka kërkuar kthimin e punëtorëve të larguar në punë.

Drejtori i KEDS-it George Karagutoff, ka thirrur dje në takim kryetarin e Federatës Sindikale të Pavarur Elektrokosova, Hysni Gashin, duke i thënë se mund të përballen me padi, bashkë me përfaqësuesin e tyre ligjor, Nasuf Hasanin, sepse janë duke kërkuar kthimin e punëtorëve në punë.

Gashi ka thënë për lajmi.net se drejtori i KEDS-it ka kërkuar të di se a është Hasani përfaqësues ligjor i punëtorëve të larguar, dhe po ashtu është interesuar për ligjshmërinë e sindikatave.

“Më tha se mund të përballeni me padi, derisa unë i thash se Hasani është përfaqësues ligjor me dokumente që e kemi angazhuar për çështjen e largimit të punëtorëve”, ka thënë Gashi për lajmi.net.

Ndërsa avokati Hasani, e ka quajtur kërcënim, përmendjen e padisë nga drejtori i KEDS-it George Karagutoff.

Ai ka thënë se është e çuditshme ajo çka ka dëgjuar.

Hasani ka thënë se është i gatshëm të ballafaqohet me Karagutoff-in, me kushtin që ky i fundit të ketë prova të mjaftueshme, përndryshe do të jetë i paditur vetë shefi i KEDS-it.

Nasuf Hasani

Nasuf Hasani

“Nuk kemi çka me diskutu, le t’i drejtohet gjykatës, nëse ka prova të mjaftueshme, përndryshe mos të më çon fjalë duke më bërë kërcënime të ulëta”, ka thënë Hasani.

“Është çuditshme se si e kërcënon pas asnjë bazë, nëse ka prova le ta bazon padinë, ne jemi të gatshëm të ballafaqohemi me të, por sigurisht do të del humbës, si në të gjitha rastet deri tash”./Lajmi.net

Ky është arsyetimi i KEDS-it për ndaljen e rrymës

KEDS me anë të një komunikate ka arsyetuar reduktimet që po ndodhin në disa vende në Kosovë. KEDS tregon se janë duke bërë përpjekje që të ndërrojë rrjetin e vjetër gjë që do të ndikonte në përmirësimin edhe të gjendje elektrike."Duam të njoftojmë publikun edhe një herë se ne jemi duke vepruar në përputhje të plotë me udhëzimet e ZRRE-së.

Periskopi.com Lajme

KEDS ka trashëguar një rrjet shumë të vjetër, dhe ne po e përmbushim detyrimin tonë në ngritjen dhe përmirësimin e tij. Për ta bërë këtë, ne duhet të ndërpresim furnizimin dhe ne po përpiqemi që ta bëjmë këtë në mënyrën më efikase të mundshme, në mënyrë që të mos shkaktojmë shqetësime për konsumatorët. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër që të intervenohet në rrjet pa u ndalur energjia elektrike, meqë kjo mund të mund të shkaktonte humbje të jetëve të njerëzve.

Në të njëjtën kohë, duke pasur parasysh se rrjeti është shumë i vjetër, shpesh ka ndërprerje dhe prishje emergjente që janë jashtë kontrollit tonë, në të cilat sërish ne detyrohemi të intervenojmë për t’i sanuar, në përputhje të plotë me ZRRE-së, në mënyrë që qytetarit të mos mbesin ma rrymë. Ne e kuptojmë se kjo është e papërshtatshme për konsumatorët dhe po bëjmë çdo përpjekje që në këto raste ekipet të ndërhyjnë sa më shpejtë që munden.

Ne do të vazhdojmë të informojmë dhe të raportojmë tek institucionet publike relevante si ZRRE-ja dhe të tjerët, vazhdimisht dhe në mënyrë të detajuar në lidhje me veprimet e ardhshme emergjente që duhet të kryhen.

Edhe një here, shpresojmë në mirëkuptim dhe të kërkojmë falje për çdo shqetësim. Dëshirojmë të ju sigurojmë që ne jemi të përkushtuar për të ofruar shërbimin tonë më të mirë për konsumatorët” thuhet në komunikatën e KEDS.

Vrasje, rrahje, kërcënime – punëtorët e KEDS-it në rrezik për jetën për shkak të shkyçjeve

Më 25 nëntor ishte sulmuar një punëtor i KEDS-it në qytetin e Obiliqit nga disa protestues që po kërkonin sqarim për reduktime të energjisë elektrike.

Periskopi.com Lajme

 

Punëtori i KEDS-it me inicialet R.G. kishte marr lëndime të lehta nga 10 persona që i ishin duke protestuar para zyrave të kësaj kompanie në Obiliq.

Katër ditë pas këtij rasti është gjetur një punëtor tjetër i KEDS-it i vrarë në fshatin Dumosh të Podujevës.

Shukri Podvorica ishte gjetur mëngjesin e 28 nëntorit i vdekur në rrugën Dumosh-Batllavë, por ende nuk dihen arsyet dhe s’ka të dyshuar për këtë rast.

Lajmi.net ka kërkuar nga Policia e Kosovës sqarime për rastin, por kanë thënë se ende është duke u hetuar.

Në Federatën Sindikale të Pavarur Elektrokosova, konsiderojnë se punëtorët janë të rrezikuar për shkak se detyrohen të shkyçin njerëz nga rrjeti dhe për këtë i nënshtrohen rrezikut dhe janë të pambrojtur.

Hysni Gashi, kryetari i FSPE-së, thotë se me ndalimin që e ka bërë ZRRE-ja për mirëmbajtjen e rrjetit shpresojnë se do t’i nënshtrohen rrezikut më pak.

“Shpresoj se ky lajmi për ndalimin  mirëmbajtjes së rrjetit,  përveç se është i mirë për konsumatorë gjithashtu edhe për punëtor meqenëse ndoshta nuk do të ofendohemi dhe sulmohemi për shkak të reduktimeve”, thotë Gashi për lajmi.net.

Ai ka thënë se sulmet ndodhin pothuajse të gjitha rastet për shkak të reduktimeve.

“Më datën 15.6.2016 për shkak të reduktimeve janë sulmuar në teren pasi kanë qenë duke punuar në trafo punëtorët A.P dhe I.G pasi që konsumatori ishte revoltuar që pse reduktime në këtë kohë kur ka rrym të mjaftueshme. Gjithashtu me datën 25.11.2016 është sulmuar fizikisht koordinatori i operimeve në Obiliq pran zyrave të KEDS-it nga një grup qytetarësh me arsyetimin se po i bën reduktimet”, ka thënë Gashi.

Sipas tij, kanë kërkuar nga menaxhmenti i KEDS-it njoftim për sa raste janë sulmuar punëtorët, por nuk kanë raport zyrtar.

“Të dyja rastet kanë ndodhur në Obiliq dhe janë proceduar në polici, por kemi pasur raste të tjera për të cilat nuk kemi njoftim zyrtar nga Menaxhmenti edhe pse kemi kërkuar disa herë”, thotë Gashi.

Në Policinë e Kosovës thonë se kanë ndodhur 150 sulme ndaj personave zyrtar nga janari i këtij viti deri në muajin nëntor.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha, ka thënë se të gjitha rastet që kanë të bëjnë me sulme ndaj personave zyrtar në kryerjen e detyrës raportohen në një vend.

“Ndërsa të gjitha veprimet policore ndërmerren konform ligjeve të aplikueshme në vend sipas konsultimeve relevante edhe me prokuroritë kompetente, si dhe gjithnjë duke u bazuar në procedura standard të operimit për veprime policore në mënyrë sa më profesionale. Lidhur me rastet e tilla të raportuara mund të ju konfirmojmë se deri në periudhë të vitit, janë raportuar rreth 150 raste “sulm ndaj personit zyrtar gjatë kryerjes së detyrës zyrtare”, thotë Hoxha për lajmi.net.

Lajmi.net i ka dërguar pyetje KEDS-it me post elektronike, por këta të fundit nuk kanë kthyer përgjigje

Gjysma e Kosovës në terr për 28 Nëntor

KEDS-i njofton të gjithë konsumatorët e energjisë elektrike se nesër nuk do të ketë rrymw në disa zona të Kosovë.

Periskopi.com Lajme

Sipas KEDS-i këto ndërprerje do të jenë për shkak të mirëmbajtjes së rrjetit nëpër distrikte.

Ja njoftimi i plotë i KEDS-i

Ndërprerjet e planifikuara për mirëmbajtjen e rrjetit nëpër distrikte

Prishtinë

1.

Më 29.11.2016, ne NS 110/10(20 ) kV Prishtina 1 do të shkyçet:

Dalja 10 kV J10 Përparimi (10000005) prej orës 12:00 deri në ora 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: KFOR-i Hungarez, Spitali Medikus, Tregu me Shumicë dhe Betonjerka.

2.

Më 29.11.2016, në NS 110/10(20 ) kV Prishtina 1 do të shkyçet:

Dalja 10 kV J23-Komuna e re (10000015) prej orës 12:00 deri në ora 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Rekalitë, Komuna objektet e reja, Dogana, Kazerma Adem Jashari, Prroni i Njelmët, Mekanika, kontigjenti Portugez i KFOR-it, MAP-AKI dhe Ambasada Amerikane.

3.

Më 29.11.2016 në NS 35/10 kV Fushë-Kosova do të shkyçet:

Dalja 10 kV Udhekryqi kabllovik (10012002)  prej orës 08:00 deri në ora 12:00.

Gjate kohës sa do te zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Ana e djathtë e qytetit të Fushë-Kosovës.

4.

Më 29.11.2016 në NS 35/10kV Besia do të shkyçet:

Dalja 10 kV Lluzhan (10013011) prej orës 12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet,pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Prugovci-1(te Villa Natyra, Verbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdolli dhe Kazerma e FSK-së në Vranidoll.

5.

Më  29.11.2016, ne NS 110/10 kV Prishtina 2 do të shkyçen:

Dalja 10 kV  Nr.22 Shaip Kamberi (11000005)  prej orës 12:00 deri në ora 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Dodona, Parku, Banesat Latif Kryeziu, rr.Bajram Curri, rr.1 Tetori, rr. Shaip Kamberi dhe rr.Robert Gajdiku.

6.

Më  29.11.2016 në NS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të shkyçet:

Dalja 10 kV J27 Kodra e Trimave 5 (13000015) prej orës 12:00 deri në ora 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Kodra e Trimave (një pjesë) dhe Kodra e Trimave 5.

7.

Më 29.11.2016 në  NS 220/35/10 kV Podujeva  do të shkyçet:

Dalja 10 kV Podujeva 3 (14000003) prej orës  12:00  deri në ora  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet,pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Te Tregu i shtazëve, Viadukti dhe Ina e Vjetër.

Dalja 10 kV Fshatrat 1(14000009) prej ores  08:00 deri në ora  12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Sekiraqa, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraqa 1, Sekiraqa 2, Sekiraqa 3, Buricë, Gllamnik, Llapashtinë e Ulët.

8.

Më 29.11.2016   në NS 35/10 kV Fushë-Kosovë do të shkyçet:

Dalja 10 kV Albana (15018008) prej orës  12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet , pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:  Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatine e Vogël II, Albana e Madhe te Shaljanët, FSK-ja.

9.

Më   29.11.2016 në NS 35/10kV Mazgit do të shkyçet:

 

Dalja 10 kV Shkabaj ( 15019002)  prej orës 08:00 deri në orën 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Shkabaj, Mazgit një pjesë, Obiliq një pjesë, Reforma dhe Al Petrol.

Prizren

1.

Më  29.11.2016  në NS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Rahoveci ( 30000015)  prej orës  08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

2.

Më 29.11.2016 në NS 35/10kV Prizreni 4 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Bajram Curri (30033008) prej orës 12:00 deri  në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Kukësi, Xhevat Berisha, Sali Bytyqi, Mbreti Pleurat, Bajram Curri, Ëiliam Ëalker, bizneset afariste:”Afioni”, Etem-Trade”,”EULEX”,”Kuk-Komerc”,”Sharri Beton”dhe “Sharri Pllast”.

3.

Më  29.11.2016 në NS 35/10 kV Pirana  do të shkyçet:

Dalja 10 kV Randobrava(30034010) prej orës 12:00 deri ne orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin fshatrat: Randobravë, Retije e Ulët dhe Retije e Epërme.

4.

Më   29.11.2016 në NS 35/10 kV Dikanca  do të shkyçet:

Dalja 10 kV Brodi (30036003) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin: fshati Brod dhe bizneset afariste: N.P.T “Kuk Comerc”(Motel Argjena).

5.

Më 29.11.2016 në NS 110/10 kV Prizren 3 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Solidariteti (31000001) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin rrugët: Solidariteti.

6.

Më   29.11.2016  në NS 110/35/10 kV Theranda do të shkyçet:

 

Dalja 10 kV Peqani (32000007) prej orës 12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet,pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhël, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetisht, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllacë dhe Pompat e benzinës (Bes co etj).

7.

Më 29.11.2016 në NS 110/35/10 kV Theranda do të shkyçet:

Dalja 10 kV Budakova ( 32000008)  prej orës  08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Pishina Solid, Reqani I, Reqani II, Dragaqine I, Qadraku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiqevci I, Buzhala I, Budakova II dhe Budakova.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

Ferizaj

1.

Më  29.11.2016 në NS 35/10 kV Vrelle do të shkyçet:

Dalja 10 kV Drenica (41048001) prej orës 08:00 deri ne ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Mirena, Leletiqi, Bainca, Shale, Krojmir, Pjetershticë, Dugë dhe Karaqicë.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

2.

 

Më 29.11.2016 në NS 110/35/10kV Bibaj    do të  shkyçet:

Dalja 10 kV Drejtimi i Fshatrave (40000002) prej orës  12:00  deri në ora 15:00

 

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesin: Sojeva, Merosala, Dardania dhe Zllatari.

Arsyeja e shkyçjes: dislokim i rrjetit 10kV nga traseja e Autostradës. Dislokim bëhet për nevojat e Bektell-Enka- Autostrada Prishtinë-Shkup.

Pejë

1.

Më 29.11.2016  në  NS 110/35/10kV Peja 1  do të  shkyçet:

Dalja 10 kV Radavci (50000004)  prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Novosella, Radavci, Brestoviku, Dogna dhe Jabllanica e Madhe.

2.

Më 29.11.2016  në  NS 35/10kV Peja 2  do të  shkyçet:

Dalja 10 kV Maja e zeze (50051007) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Gjimnazi, Kisha Ortodokse, Lidhja rezervë TS-7/2, KFOR-i Italian, KFOR-i argjentinas.

3.

Më 29.11.2016 në NS 110/10 kV Peja 2 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Dardania II ( 51000004)  prejë ores  08:00 deri në ora  12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Pompa e Benzines Raushiq, Tregu Raushiq, Jasiqi2, Jasiqi1, Banja, Mulliri Jusaj, Molika, kontroll teknik Jakup Beqaj, Asfallti, Ideal Vokshi, Te Billepoja, Dardanija 2, Dardanija1, Dardania7 dhe Dardania 4.

Dalja 10 kV Lumi i Bardhë. (51000005) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do te zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Ibrahim Haxhitë, Lumbardhi.

4.

Më  29.11.2016  në NS 110/10 kV Klina do të shkyçet:

Dalja 10 kV Gremniku (52000011) prej orës  12:00 deri në 16:00

jatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Gremniku, Dollci, Qupeva, Vlljaku, Dushi, Sferka, Perqeva, Rastoka, Kpuzi dhe Qeskova.

5.

 

Më  29.11.2016  në NS 35/10 kV Klina do të shkyçet:

Dalja 10 kV Jagoda (52056005) prej ores  08:00 deri në ora  12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: fshati Jagodë, Budisallcë, Stublla, Lutogllava dhe Tersteniku.

6.

Më 29.11.2016, në NS 110/10 kV Deçani  do te shkyçet:

Dalja 10 kV Strellci (53000004) prej ores 08:00 deri në ora 12:00

Gjate kohës sa do te zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin fshatrat: Isniq, Lebushë, Strellc i Epërm dhe Strellc i Ulët.

Dalja 10 kV Isniqi(53000008) prej ores 12:00 deri ne ora 16:00.

Gjate kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Ahmetgjekajt. Tishukajt. Mehmetaj, Mulajt, Kuklec, Osadautaj.Tahirsylaj, Rexhametaj dhe Osmanajt.

7.

 

Më 29.11.2016 në NS 110/10 kV Istog (Burimi)  do të shkyçet:

Dalja 10 kV Istogu II (54000007) prej orës 08:00 deri në orën 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Qyteti, Dushkaja Bujupët, Dushkaja e Re, Dragulovc, Dubravë Ferma, Standardi, Shkolla fillore, Loshët, Banesat, Kuvendi komunal, Banesat 2, Motel Trofta, Spitali dhe Lugu.

 

Dalja 10 kV Istogu I ( 54000008) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Istogu i Poshtëm, Muzhevinë Arifaj, Muzhevinë Blakaj, Muzhevinë Gateri, Muzhevinë 1, Ukaj, Dragolevci I Ulët, Luga Kulla, Dragolevc Gateri, Shpatolli, Muzhevin Balaj Kabashte Tomoc, Sylaj Balaj LLuga, Istogu ETC, Muzhevinë Jahaj, Dragolevc e Reja.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

Gjilan

1.

Më 29.11.2016 në NS 35/10kV Rrafshina (Viti)  do të shkyçet:

Dalja 10 kV Smira ( 61067006) prej orës  12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Smira, Betonjerka Gentriti, Kabashi, Dobreshi, Cernovitë, Smirë Kulla dhe Smirë Depo.

 

Dalja 10kV Binqa ( 61067008) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Gjatëkohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: fshati Mogillë, Kabash, Rafshinë, Bozovik, Shoshar dhe Debelldejë.

 

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

Mitrovicë

1.

 

Më 29.11.2016 në NS 35/10 kV Mitrovicë II do të shkyçet:

Dalja 10 kV Fidanishtja (71075003) prej orës 08:00 deri në orën 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesë:  Lagjja Fidanishtë.

 

2.

 

Më 29.11.2016 në NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të shkyçet:

 

Dalja 10kV Tregu i Blertë (73000002) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

 

Pa energji do te mbesin rrugët: Bedri Pejani,Kadri Zeka,Nexhip dhe Ferat Draga, Mic Sokoli, Adem Jashari, Gjergj Fishta, Lidhja e Lezhës, 22Maj, Alpet Shqiptare, Isa Boletini, Bajram Curri dhe Ramiz Sadiku.

 

Dalja 10 kV Qytet e Fshatra (73000003) prej orës  08:00 deri në ora  12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Gjykata e Re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

 

3.

 

Më 29.11.2016 në NS 110/10 kV Skënderaj do të shkyçet:

 

Dalja 10 kV Runiku (74000005) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesin fshatrat: Klinë e Mesme, Klinë e Epërme, Tërnac, Kuçicë, Kotorri, Qubreli, Vitak, Kostërc, Runikë, Bajë, Syriganë, Radishevë dhe Çitak.

 

Dalja 10 kV Tërnavci (74000012), prej orës 12:00 deri në ora 16:00.

Gjate kohës sa do te zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin fshatrat: Klinë e Mesme, Klinë e Epërme, Kline e Ulët, Tërnavc dhe Kuçicë.

 

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

 

4.

 

Më 29.11.2016 në NS 35/10kV Shupkovci  do të shkyçet:

 

Dalja 10 kV Shala (71074001) prej orës 12:00 deri në orën  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofci, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaqica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja dhe Selaci.

 

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljes 10 kV.

 

Gjakovë

 

1.

 

Më 29.11.2016  në NS 35/10 kV Gjakova I do të shkyçet:

 

Dalja 10 kV Ponosheci (80080006) prej orës  12:00 deri në orën  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Mejë, Rrypaj, Rracaj, Dallashaj, Sheremet, Korenicë, Guskë, Devë, Duzhnje, Babaj, Bokes, Nec, Ramocë, Shishman, Smolice, Popoc, Ponoshec, Morinë dhe Orize.

 

Më 30.11.2016  në NS 110/10 kV Gjakova 2 do të shkyçet:

 

Dalja 10 kV Ura e Terzive ( 81000004) prej orës  12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Kushavec, Ujëz, Fshaj, Rugovë, Muhader, Smaq 2.

 

3.

 

Më  29.11.2016  në NS 110/35/10 kV Rahoveci do të ketë shkyçet:

 

Dalja 10 kV Opterusha ( 82000010) prej orës 12:00 deri në orën  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Hoqë e Madhe, Zoqishti, Optrerusha, Brestovci, Hoqë e Vogël, Nagavci dhe Celina.

 

4.

 

Më 29.11.2016  në NS 35/10 kV Malisheva do të ketë shkyçet:

 

Dalja 10 kV Mirusha (82082002) prej orës  08:00 deri në orën  12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Mirusha, Gurbardhi, Burimi, Lubizhda, Turjaka, Damaneku, Bubla, Panorci, Llapqeva dhe Mrasori.

 

Dalja 10 kV Dragabili ( 82082006) prej orës  12:00 deri në orën  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Dragabili, Maxharra, Astrazubi, Maralija, Kravasarija, Guriqi, Pagarusha, Shkoza dhe Janqishta.

 

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

Kompania turke s’e respekton Festën e Flamurit

Kompania turke “Limak-Çalik”, e cila vite më parë ka privatizuar distribucionin e energjisë elektrike në Kosovë, nuk do t’i lejojë punëtorët e KEDS-it të pushojnë për Festën e Flamurit, më 28 nëntor.

Periskopi.com Lajme

 

Moslejimi i punëtorëve të kësaj kompanie që të pushojnë për 28 Nëntor është në kundërshtim me vendimin e fundit të Qeverisë së Kosovës, e cila ka vendosur që të hënën të pushojnë punëtorët në vend.

Sipas kryeministrit Isa Mustafa, për shkak të rëndësisë së madhe që ka kjo ditë për shqiptarët të hënën do të jetë ditë pushimi në Kosovë.

“Vetëm punëtorët e kompanisë turke do të punojnë të hënën për Festën e Flamurit, ndërsa të gjithë të punësuarit tjerë do të pushojnë. Nuk e kuptoj se ende po vazhdon hakmarrja e turqve ndaj shqiptarëve për Festën e Flamurit, njëjtë siç kishte ndodhur para më shumë se 100 vjetëve, përkatësisht më 28 nëntor 1912 kur u shpall Pavarësia e Shqipërisë”, thotë për “Zërin” një punëtor i KEDS-it, i cili ka preferuar të flasë në kushte anonimiteti.

Këto vende nesër nuk do të kenë rrymë

KEDS njofton për vendet që do të kenë ndërprerje të energjisë elektrike gjatë ditës së nesërme

Periskopi.com Lajme

 

Komunikata e plotë:

Prishtinë

1.Më 25.11.2016 në  NS 110/10 kV Prishtina 2  do të shkyçet:

Dalja 10 kV  Nr.26 Nexhmi Mustafa (11000009)  prej orës 08:00 deri në ora 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Tophanja, pjesa afër Tjegullores dhe rr. Vushtrria.

2.Më 25.11.2016  në NS 110/10 kV Prishtina 5 do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV J11 Kodra e Trimave 11 (13000005) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Kodra e Trimave 10, Kodra e Trimave 11, Kodra e Trimave 6 dhe Nexhmi Llumnica.

3.Më  25.11.2016, në NS 220/35/10(20) kV Podujeva do të shkyçet:·         Dalja 10 kV  Llausha(14000013) prej orës 08:00 deri në ora 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Dumnicë, Llaushë, Doberdol, Zakut, Kërpimeh, Metehi, Repë, Tashevc, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylejvicë, Brecë, Tërnavicë, Murgull dhe Marincë.

4.Më 25.11.2016, në NS 35/10(20) kV Batllava do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Orllani (14015002) prej orës 12:00 deri ne ora 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat dhe Te Zahir Pajaziti,

5.Më 25.11.2016  në NS 35/10(20) kV Koliqi do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Koliq(14016002) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

6.Më 25.11.2016 në NS 35/10 kV Fushë-Kosovë do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Apollonia(15018015) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Banesat e Apollonisë.

7.Më 25.11.2016 në  NS 110/35/10kV Palaj do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Palaj (18024001) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi, Bivolak te Berishët, Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelëet, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovci, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10kV.

8.Më  04.12.2016, në NS 220/35/10(20) kV Podujeva do të shkyçet kthina 10 kV e Transformatorit T-2 prej orës 06:00 deri ne ora 12:00.

Gjatë kësaj kohe pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: rr.Zahir Pajaziti, Lagjja e Kuvajtit, pjesa afër HotelBesianës, qyteti, Polonica, lagjja Hoxheviq, Ballovci, Llapashtica, Sekiraqa, Gllamnik, Konushevci, Burica, Penuha, Godishnjaku, Lluzhani, Shakovica, Sallabaja, Majaci, Zhegrova. Lupçi, Popova, Tenezhdolli, Vranidolli, Dumnica, Shtedima, Mirovc, Livadicë, Dogana, Fabrika e armaturës, Euroblloku, NTP “Mullisi”, “Vëllazërimi”, “Laberion”, Elkos Grup dhe Fabrika e Ambalazhit Plastik.

Arsyeja e shkyçjes: punime nga KOSTT-i.

9.Më 25.11.2016  në NS 110/10 kV Prishtina 2  do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Nr.25 Karadaku-Vreshtat (Kodi: 11000008) prej orës 06:00 deri ne ora 10:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Tuak Bashçja, Vreshtat, Kasollat, Kolovica e Re, Kolovica e Vjetër Xhemail Ibishi.

Arsyeja e shkyçjes: punime nga firma MBG.

Prizren

1.Më 25.11.2016 në NS 35/10kV Prizreni 4 do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Shkolla Normale (30033004) prej orës 08:00 deri  në orën 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Lagjja Tusus 1, Lagjja Tusus 2, Lagjja Tusus 3, Lagjja Tusus 4, Lagjja Tusus 5, Shkolla Normale, KFOR-i turk dhe Lagjja e Trimave.

2.Më 25.11.2016 në NS 35/10 kV Pirana  do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Hasi 2 (30034003) prej orës  12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Lubizhda, Bregdrini, Lukia, Romaj, Kuzhnini, Dedaj, Kabashi dhe Rizam Holding.

 • Dalja 10 kV Krushës (30034011) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Krushë e Madhe, Krushë e Vogël, Randobravë, bizneset: Sep. “10Maji”, Sep. “Agimi”, Sep. “Isa Rexhepi”, Sep. “Arbëria”, Sep. “Kag-Asfallt” dhe N.P.T “Soni-Com”.

3.Më 25.11.2016  në NS 110/35/10 kV Theranda do të shkyçet:

 

 • Dalja 10 kV  Gjinovci (32000003)  prej orës 12:00  deri në ora 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Topliqan, Gjinoci, Sallagrazhda, Grejkoci, Gelaca. bizneset:N.T.S Leshan, Mishtorja BENI Shirokë, Geni Com OIL, NB Petroll, “Graniti”Bajram Lumi, Mermer Hasan Muharremi, Iseferi, Tafaj Elektrik, Pishina Dafina, Spahia Petroll, Mermeri-Sallagrazhdë dhe Selim Muharremi.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10kV.

4.Më 25.11.2016 në NS 110/35/10 kV Theranda do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Studenqani (32000018) prej orës  10:00 – 13:00 dhe prej orës 15:00 – 17:00.

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet , pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Studençan, Dobërdelan, Samadraxhë, Motel Illyria, Gurëthyesi ENISI, Celi AG, Sejdi Binaku, Flori Kopshtar, Fabrika e Plastikës Gani Sallauka dhe Pompat e ujit: Studenqan, Dobërdelan dhe Samadraxhë.

Pejë

1.Më 25.11.2016, në NS 110/10 kV  Peja 2  do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Zahaqi (51000010) nga ora   12:00 deri ne ora  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Qyshk, Pavlan, Zahaq, një pjeës e Llabjanit, Deponia, Ramuni nje pjesë, Gllaviqica, Kërstovci, Leshan, Klinqin, Sverka e Thatë, Jabllanica e Leshanit dhe Rosujat.

 • Dalja 10 kV Qyteti II (51000013) nga ora   12:00 deri ne ora  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Ramiz Sadiku 1 dhe 2, TS 8/2, Hamam Xhamia, Buçuku -kompleks banimi, Qendra zejtare, Hazba 2, DD I, DD II dhe TS 8/1.

 

2.Më  25.11.2016  në NS 110/10 kV Klina do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Gllareva(52000009) prej orës 12:00 deri në ora 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Dresniku, shkolla, Benita kompani, Gllareva1, Veselajt 2,3,4, Morinët 5 shkolla, Rixheva1 dhe 2, Stapanica 2, Zabërgja, Qabiqi1,2 dhe 3, Gllarevë Antena e Ipko-s, depo M. Jaha, Mirusha transport dhe Lagjja Buzalla.

3.Më 25.11.2016, në NS 110/10 kV Deçani  do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Ledinat (53000001) prej orës 08:00 deri në ora 12:00.

Gjatë kohës sa do te zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Gramaqeli, Belegu, Baballoqi, Dubrava, Irzniqi, Ledinat dhe Prokolluku.

 • Dalja 10 kV Lluka (53000009) prej orës 12:00 deri në ora  16:00.

Gjatë kohës sa do te zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin fshatrat: Lluka e Epërme 1 dhe Muçaj- Llukë.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

4.Më 25.11.2016  në  NS 35/10 kV Gurrakoci do te  shkyçet:

 • Dalja 10 kV Dobrusha (50052001) prej orës 08:00 deri ne ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Prekallë, Dobrushë, Kashicë, Dobrusha Epërme, Staradran, Elshan, Berisha Mavraj, Llugat e Poshtme dhe e Epërme dhe Ruhot.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

5.Më 26.11.2016    në   NS 110/10 kV Klina do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Klinavci(52000002) prej orës 09:00  deri në ora 12:00 dhe prej ores 15:00 deri në ora 18:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Klinavc, Gjurgjevik i Vogël, Kërnicë, Shtupel, Bingjë, Grapc, Leskoc, Krushevë e Vogël, Radulloc, Pataqan, Zllakuqan, Krushevë e Madhe, Ranoc, Berkovë dhe Rudicë.

Arsyeja e shkyçjes: ndërrimi i trafostacionit  sipas projektit Lot 11 Peja.

Gjilan

1.Më 25.11.2016   në  NS 35/10 kV Kllokot do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Kllokoti (61065004) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet, pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Kllokot, Radivojcë, Budrikë, Remnik dhe Xhylekarë.

Arsyeja: revizion i daljeve 10 kV.

Mitrovicë

1.Më  25.11.2016 në  NS 35/10 kV Mitrovicë II do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Iber Lepenci  (71075012)  prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjate kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët:  Hakif Bislimi, Kemajl Loshi, Shaip Kalludra, Ali Fejzullahu,  Shaban Idrizi, Elmaz Peci, Hoxhë Hasan Tasini, Gani Hajra dhe fshatrat: Zhabar i Ulët dhe i Epërm, Shipol dhe Lushtë.

 • Dalja 10 kV Stadioni (71075009) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Lagjja “Migjeni”, Lagjja “Stadioni”,  Zhabar i Ulët, rrugët: Ymer Berisha, Rexhep Dedia, Hajr Haxhia,  Mursel Boletini, Ali Gaxha, Safet Boletini,  Xhevat Isufi dhe Sherif Tërrstena.

2.Më 25.11.2016  në NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Nadakovc (73000014) prej orës 12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Btp Petroll, te përmendorja e Hamdi Feratit, Nadakovc- Gubetini, Nadakovc-blinda, Naser Imeri, Sfaraqak dhe lagjja Xhafaj.

3.Më 25.11.2016 në  NS 110/10 kV Skenderaj do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Prekazi (74000003)  prej orës 08:00 deri në orën 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Klina e Ulët, Prekaz i Ulët, Prekaz i Epërm,  Mikushnicë dhe Lubavec.

 • Dalja 10 kV Likoci (74000001)  prej orës 12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

4.Më 25.11.2016 në NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Maxhunaj (73000011) prej orës 12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesin: Maxhunaj, Dumnicë e Ulët, Dumnicë e Mesme, Dumnicë e Epërme, Vilancë, Ropicë, Samadrxhë, Zagori, Ceceli dhe Sllakofcë.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

Gjakovë

1.Më 25.11.2016 në NS 35/10kV Xërxa    do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Denji(82081007) prej orës 12:00 deri në orën 16:00

Gjatë shkyçjes të kësaj dalje pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Ratkoci, Denji, Dobidol, Çifllaku, Polluzha, Kozmiku, Guri i Kuq, Kramovik, Rakovinë dhe Babovci.

2.Më 25.11.2016 në NS 35/10kV Malisheva  do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Bellanica (82082005) prej orës 12:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Dragabili, Maxharra, Astrazubi, Maralia, Kravasaria, Guriqi, Pagarusha, Shkoza dhe Janqishta.

Arsyeja e shkyçjes: revizioni i daljes 10kV.

3.Më 25.11.2015, NS 35/10 kV Xerxa  do të ketë shkyçje totale prej orës 06:00 deri në ora 06:05.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Xërxa, Fortesa, Denji, Ratkoci, Dobidoli, Qifllaku, Kramoviku, Rakovina, Guri i Kuq, Polluzha, Kozniku, Gexhe, Malësia e Vogël, Babovci, Ratkoci Bërnjak, Seperacioni Ganija, MotelAdora,HOTEL Europa 1-2 dhe Policia Xerxë.

Arsyeja e shkyçjes: Punime të KOSTT-it në NS 110/35/10 kV Gjakova 1- Kalimi me  furnizim i NS 35/10 kV Xërxë nga NS 110/35 kV  Gjakova 1 në NS 110/35/10 kV Rahoveci.

Ferizaj

1.Më  25.11.2016  në  NS 35/10 kV Ferizaj II do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Sillosi ( 40041001) nga ora 07:30 deri në ora 08:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesin: Ferizaji një pjesë, Talinovci I Muhaxherëve, Sazlia, Papazi, Pojata, Rahovica, Softaj dhe Fusha e Madhe.

 • Dalja 10 kV Betoni ( 40041002) nga ora 09:00 deri në ora 10:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesin rr.Prizreni, Saraishta, Lloshkobare, Llojza, Kosinë, Slivova, Dremjak dhe bizniset private.

Arsyeja e shkyçjes: kontrollimi I trafostacioneve në Dremjak dhe në Pojatë.

2.Më  25.11.2016  në  NS 35/10 kV Kaçanik do të shkyçet:

 • Dalja 10 kV Qyteti( 40043005) nga ora 08:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa energji elektrike do të mbesin: rr. Emin Duraku, rr e UÇK-së, lagjja Ramadan Agushi, Vakufi, Shtëpia e mallrave, PK dhe kha teqja Policia dhe Kuvendi Komunal.

 1. Më 25.11.2016 në NS 110/35/10 kV Lipjan do të shkyçet:
 • Dalja 10 kV Sllovia (41000003) nga ora   12:00 deri ne ora  16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat:  Dobratin, Gushtericë, Livagjë, Smallushë, Çollapek, Gllavicë dhe Marevc.

Arsyeja e shkyçjes: revizion i daljeve 10 kV.

 1. Më 25.11.2016 në NS 110/35/10 kV Lipjan do të shkyçet:
 • Dalja 10 kV Zona Industriale(41000009) nga ora  08:30 deri ne ora  10:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin konsumatorët komercialë: Emonek, Qendra Sportive, Kokakolla, Semenarna, Motrat binjake, Baza e Asfaltit, Pompa, Mulliri Milenium, Janina, Inxhinieringu, Fabrika e Bllokave, Betonjerka Egzoni, Betonjerka Unioni, Delfini, Lesna Dekor, Integrali, Eurofood dhe konsumator tjerë komercialë që furnizohen nga kjo dalje.

Arsyeja e shkyçjes: kryerja e punimeve sipas kërkesës Nr-10330 të  datës 23.11.2016.

KEDS vazhdon jashtëligjshëm shpërndarjen e faturave

Në vitin 2013, KEDS u dënua me pesë mijë euro për arsye se shpërndarjen e faturave të energjisë elektrike e bëri jashtëligjshëm.

Periskopi.com Lajme

Kjo nuk i mjaftoi KEDS-it, pasi edhe më tutje vazhdoi të shpërndajë faturat në mënyrën e vjetër, pa i futur në zarf, gjë që bie ndesh me ligjin për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, raporton KTV.

Konsumatorët e KEDS-it ankohen se kushdo që dëshiron mund t’i shohë shpenzimet e energjisë të secilit konsumator, pasi punëtorët e KEDS-it vetëm i hedhin pranë dyerve.

Thonë se një gjë e tillë është e padrejtë, derisa akuzojnë këtë të fundit se përveç shtrenjtimit të rrymës dhe vjedhjes së konsumatorit nuk di të bëjë diçka tjetër. Duke qenë se KEDS nuk është kujdesur për mbrojtjen e të dhënave duke e shkelur ligjin, Agjencia për Mbrojtjen e të dhënave ka bërë padi në adresë të tij.

Zyrtarë të KEDS-it thonë se janë duke e shikuar çdo mundësi për të ndryshuar mënyrën e shpërndarjes së faturave.

As KEK-u e as KEDS-i nuk marrin përgjegjësi ta heqin një shtyllë elektrike afër një pompe të benzinës

Periskopi.com Lajme

As KEK-u e as KEDS-i nuk po marrin përgjegjësi për heqjen e një shtylle elektrike të tensionit të lartë, e vendosur 12 vjet më parë nga Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) afër një pompe të benzinës në Rezallë të Skënderajt, shkruan Koha Ditore.

Kjo shtyllë elektrike ishte vendosur në vitin 2004, rreth 4 vjet pas hapjes së pompës “REZ-IMEX”. Pronari i saj, Sabit Hoxha, thotë se shtylla ishte vendosur pa pëlqimin e tij.

Përçuesi i tensionit të lartë, sipas Hoxhës, është i vendosur mbi çatinë e pompës, derisa ka shtuar se që nga fillimi ka bërë kërkesa që t’i largohet, por vazhdimisht është injoruar kërkesa e tij si nga KEK-u ashtu edhe nga KEDS-i.