Kanabisi parandalon kancerin e gjirit, kujdes nga sytjenat

Aftësia e kanabisit për të shëruar sëmundje si kanceri tashmë është një nga debatet më të përfoluara dhe njëkohësisht shumë të studiuara. Sipas komunitetit shkencor, tashmë thuhet se kanabisi dhe molekulat si THC dhe CBD kanë një ndikim pozitiv në aftësinë e trupit për t’i luftuar qelizat e kancerit, transmeton Periskopi.

Periskopi.com Lajme

Kanceri i gjirit është një nga format  më të përhapura dhe më të tmerrshme, ku shkaqet   janë ende të panjohura ndërsa tani del se kanabisi mund të jetë përgjigjja e shumë pyetjeve që gratë kanë në atë se si të shërohet dhe parandalohet ky lloj.

Sipas disa studimeve te vitit 1995 thuhej se gratë të cilat mbanin sytjena më shumë se 12 orë në ditë kishin më shumë shance në zhvillimin e kancerit të gjirit, kjo pasi sytjenat kufizojnë sistemin e nyjeve limfatike te cilat qojnë deri ne grumbullimin e toksinave.

Mirëpo kjo mund të parandalohet nëse vishen sytjena nga kërpi pasi që ai rritet pa asnjë lloj të pesticideve për dallim nga pambuku. Kërpi gjithastu është shumë i rehatshëm dhe shumë i butë. Periskopi

Shtohet numri i të prekurave me kancer në gji në Kosovë

Periskopi.com Video