Në Liqenin e Shkodrës shëtit hipopotami dy tonësh (Foto&Video)

Sa herë ka të reshura të mëdha, banorët e Malit të Zi kanë një problem ndër më të rrallët në botë.

Periskopi.com Lajme

Kur niveli i ujin ngritët, hipopotami Nikica del nga hapësira e saj në kopshtin zoologjik dhe hyn nëpër tokat e banorëve. Ajo ecë ujërave të Liqenit të SHkodrës.

Mund të paramendohen zogj në oborr, pula apo edhe ndonjë dhelpër, por jo edhe një hipopotam, raporton Periskopi

Gjitari gjigant, peshon 2 tonë dhe përpëlitet nëpër kopshtet e banorëve përreth.

Por banorët atje janë mësuar me këtë fakt.

“Ai nganjëherë ikë nga vendi ku mbahet kur nivelet e ujit rriten dhe kjo nuk është e pazakontë”, tha pronari i kopshtit privat zoologjik, Nikola Pejoviq, në Plavincë, fshat i Podgoricës.

Nikica është fotografuar  duke notuar afër shtëpive, katër kilometra larg nga shtëpia e tij.

Situata e përmbytjeve në Mal të Zi shumë shpesh rëndohet në rajonin e liqenit të Shkodrës, në kufi me Shqipërinë, ku ndodhet kopshti zoologjik.

Mijëra ushtarë ndërhyjnë vazhdimisht për të ndihmuar banorët, por nuk shprehin shqetësime asnjëherë me hipopotamin miqësor.

“Vendorët janë mësuar me të”, tha për Pejovic për Nikican, të cilin e përshkruan si “jashtëzakonisht i urtë dhe i qetë”.

Nikica, hipopotami i vetëm i Malit të zi, ka jetuar në kopshtin zoologjik që një dekadë./ Periskopi

Nikica