Srebrenica

Mohimi i gjenocidit vepër penale në Serbi, por jo për atë të kryer nga serbët

Kodi i ri Penal e Serbisë parasheh dënime me burgim nga pesë muaj deri në gjashtë vjet për ata që mohojnë gjenocidin, që e minimizojnë dhe arsyetojnë gjenocidin dhe krimet e luftës.

Periskopi.com Lajme

Por nuk do të dënohen ata që mohojnë gjenocidin dhe krimet ndaj njerëzimit të kryera në territorin e ish RSFJ-së dhe të cilat janë konfirmuar me aktgjykimet e Tribunalit të Hagës, transmeton Koha.net.

Siç raportojnë mediet e Beogradit, Kodi i ri Penal ka të bëjë me aktgjykimet e gjykatave bendore dhe të Gjykatës Ndërkombëtare në Hagë të themeluar më 2002 sipas Statutit Romak, por edhe me aktgjykimet e Tribunalit të Hagës dhe të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë që ka marrë vendim për gjenocidin në Srbrenicë.