Infantino me ide të re, Botërori me 48 skuadra

Presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino ka lëshaur një deklaratë shumë interesant e për zgjerimin e shtetevepjesëmarrëse në KampionatinBotëror.

Periskopi.com Sporti

Kreu i institucionit më të lartë të futbollit botëror fillimisht kërkoi që numri i pjesëmarrësve të rritej nga 32 në 40 kombëtare,ndërsa në vitin 2026 ai synon që në Kampionatin Botëror të marrin pjesë 48 përfaqësuese.

“Më shumë vende, më shumë rajone të përfaqësuara dhe të lumtura. Propozimi im është që skuadrat pjesëmarrëse të rriten nga 32 në 40 ndërsa në vitit 2026 ky numër të bëhet akoma më i madh duke prekur shifrën e 48 kombëtareve”, u shpreh Infantinno.