Ndotja e ajrit në Kinë, anulohen qindra fluturime

Ndotja e ajrit e cila është efektive në pjesën e mesme dhe veriore të Kinës ka shkaktuar anulimin e 217 fluturimeve në kryeqytetin e vendit Pekin dhe 227 në Tianjin.

Periskopi.com Lajme

Sipas lajmit të “South China Morning Post” theksohet se në rajonet në fjalë norma e grimcave të dëmshme të matur në ajër është 12 deri në 20 herë më shumë se kufiri që pranohet nga Organizata Botërore Shëndetësore, raporton AA

Ndër të tjera theksohet se shikueshmëria në Pekin ka rënë deri në 50 metra, dhe si pasojë janë anuluar 217 fluturime në kryeqytet dhe 227 në Tianjin, duke lënë shumë udhëtarë në pritje nëpër aeroporte.

Bie numri i atyre që udhëtojnë me tren në Kosovë, rritet i atyre me aeropalan

Përmes këtij publikimi janë prezantuar të dhëna për territorin e Kosovës, si vijon: gjithsej 333 km binarë hekurudhorë për transport dhe 110 binarë hekurudhorë privatë. Ndërsa, qarkullojnë 8 lokomotiva diselë, të cilat bartin 27 vagonë: 9 të udhëtarëve dhe 18 për bagazh.

Periskopi.com Lajme

Në tremujorin e tretë të vitit 2016, numri i pasagjerëve që kanë shfrytëzuar trenin si mjet udhëtimi është 70 mijë, raporton Periskopi

Krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2016 është një ulje për 14.56% të numrit të udhëtarëve.

Transporti i mallrave me tren, në tremujorin e tretë të vitit 2016 është 14 mijë tonë, ku në raport me tremujorin e dytë të vitit 2016, ka pasur ulje për 31.16%.

Numri i fluturimeve, në tremujorin e tretë të vitit 2016, është 2 174 ose 1.12% më shumë se në tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar (TM3 2015).

Numri i udhëtarëve, që kanë shfrytëzuar aeroplanin si mjet transporti është rreth 573 mijë, ku në raport me tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar (TM3 2015) ka një rritje për 5.97%./ Periskopi