Importi i energjisë elektrike fryn faturat në Kosovë

Kohëve të fundit qytetarët janë ankuar se ka ngritje të çmimeve të energjisë elektrike dhe se faturat e tyre janë më të larta për dallim nga muajt e tjerë.

Periskopi.com Lajme

Adelina Murtezaj-Bajrami zyrtare për media në Zyrën e Rregullatorit për Energji, tregoi se në Kosovë nuk ka prodhim të mjaftushëm të ernegjisë dhe në raste kur ngritet konsumi i energjisë, e që ndodhë gjatë kohës se dimrit, ne detyrohemi të importojmë energji dhe kjo reflektohet në faturat e konsumatorve.

Ajo tha se problemi me tarifat  përsëritet çdo vit dhe kjo ndodhë kryesisht në kohën e sezonit dimërorë.