Behgjet Pacolli

Partia e kërpudhave afër zgjedhjeve ia mësynë edhe Drenasit (Video)

Krajkova e Komunës së Drenasit, shumë shpejt do të bëhet me fabrikë.

Periskopi.com Lajme

Kjo pasi Kryetari  i Aleancës Kosova e Re, Behgjet Pacolli, së bashku me kandidatin e kësaj partie për kryetar të Drenasit Elmi Thaqin, kanë vendosur gurthemelin e fabrikës për prodhimin e kërpudhave në fshatin Krajkovë.

Pacolli, i cili ka investuar në ndërtimin e tyre, ka thënë se fabrika për përpunimin e kërpudhave si dhe pika për grumbullimin dhe paketimin e frutave të malit, do të funksionalizohen brenda gjashtë muajsh, ndërsa në to do të punësohen rreth 320 qytetarë.

 

Diaspora hap fabrikë në Junik

Në komunën e Junikut sot është përuruar fabrika e gypave të ujit, “German Plast”, investim ky i ardhur nga diaspora.

Periskopi.com Lajme

Familja Krasniqi tashmë ka etabluar bisneset e veta në Gjermani në fushën e ndërtimtarisë dhe hotelierisë, por viteve të fundit ka investuar miliona edhe në Kosovë në fushën e bujqësisë dhe blegtorisë, ndërsa të hënën ka hapur edhe fabrikën e gypave të plastikës “German Plast”.

Me këtë rast investitori, Agron Krasniqi, tha se me investime është prezent në Kosovë tash e tetë vjet ku në vitin 2008 për herë të parë kishin parë mundësitë që ofronte Kosova për të bërë biznes.

“Ne jemi tash e tetë vjet në Kosovë me investime kryesisht në fushën e infrastrukturës, bujqësi dhe tash me ‘German Plast’. E kemi parë hapësirën që mundemi sadopak të ndikojmë në zhvillimin e Kosovës dhe ndikimin e të ofruarit punësim në territorin e Kosovës, kështu që në 2008 kemi  filluar me biznesin si ‘Vëllezërit Krasniqi’ dhe mandej ‘Krasniqi Plant’ dhe së fundi edhe me ‘German Plast’, me kompaninë për përpunimin e gypave”, tha Krasniqi.

Ai tha se me investimet e familjes së tij janë hapur 110 vende pune, numër ky që rritet gjatë sezonës verore.

Në hapjen e fabrikës “German Plast”, ishte i pranishëm edhe ministri i diasporës Valon Murati.

Punën e kësaj ministrie e çmoi  investitori Krasniqi.

“Të bërit biznes në Gjermani dhe të bërit biznes në Kosovë ndryshon shumë, njerëzit kanë nevojë për përkrahje  për idetë, për ofrimin e mundësive që ato përvoja që i kanë mësuar në shtetet e Evropës t’i bien në Kosovë dhe realisht  ka potencialin, ne jemi popull i ri kemi potencial mjaft. Pse jo ka mundësi që edhe në Kosovë të bëhet biznes dhe të bëhet biznes i mirë”, tha Krasniqi.

Vet ministri Murati, tha se ky investim është shumë i rëndësishëm për Kosovën sepse nuk është vetëm investim financiar por është edhe investim në dije.

“Ky investim është edhe njëherë dëshmi se diaspora shqiptare, bizneset tona kanë potencial të vijnë të investojnë, kanë vullnet të vijnë të investojnë dhe ky investim nuk është vetëm një investim ta them financiar është edhe investim në dije, është edhe investim në shkathtësi dhe aftësim profesional për atë çka ne kemi shumë nevojë”, tha Murati.

Ai më tutje tha se Ministria e Diasporës po i mbështet në mënyrë maksimale bizneset, ku ka edhe një departament që merret me investimet e diasporës.

Ndërsa, Vllaznim Kelmendi, nga Unioni i Bizneseve Shqiptare në Gjermani, tha se ky investim i kësaj fabrike është shembulli më i mirë se si të kalohet nga fjalët në vepra kur është fjala për investimet në vendin tonë.

“Njëri nga vëllezërit Krasniqi është edhe nënkryetarë i Unionit dhe është shumë e rëndësishme për neve që të kalojmë nga fjalët në vepra dhe kjo është sot shembulli më i mirë për të tjerët se si të investohet në vendin tonë”, tha Kelmendi.

“German Plast” është kompani gjermano-kosovare për prodhimin e tubave të ujësjellësit. E themeluar si rezultat i një investimi gjerman, përkrahur nga banka gjermane për zhvillim KfW, kompania “German Plast” filloi operimin në vitin 2015 me qendër në Junik. Kompania ofron produktet të një kualiteti të lartë për tregun vendor dhe ndërkombëtar, me makineri të teknologjisë së fundit.