Fabrika e Ujit në Shkabaj, e varur nga Ujmani i kontrolluar nga Serbia

Fabrika e shumëpritur që do të përpunojë ujin me kapacitete për t’i përmbushur kërkesat e konsumatorëve, burim kryesor të furnizimit do ta ketë Ujmanin, liqenin artificial që gjendet në veri të vendit, raporton TV ARTA.

Periskopi.com Lajme

Ky liqen shpesh ka qenë temë diskutimi në distancë ndërmjet autoriteteve të Kosovës dhe atyre serbe.

Edhe ekipi i TV ARTËS është penguar të xhirojë nga rojet e liqenit që financohen nga Serbia.

Prishtina këmbëngul se ai liqen do të menaxhohet nga institucionet e Kosovës, por Qeveria serbe ende po investon në mirëmbajtjen e këtij liqeni.

Kësisoj, funksionalizimi i Fabrikës në Shkabaj mund edhe të vihet në rrezik. Por, këtë e mohojnë në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik.

Sipas tyre, askush në Qeverinë e Kosovës nuk vë pikëpyetje për pronësinë e këtij akumulacioni.

Edhe në ndërmarrjen K.U.R “Prishtina”, deklarojnë se Fabrika në Shkabaj do të furnizohet me ujë nga liqeni i Ujmanit.

Projekti i ndërtimit të kësaj fabrike ka kushtuar rreth 35 milionë euro dhe është financuar nga Qeveria gjermane, ajo austriake dhe Komuna e Prishtinës.

 

Dalin pamjet nga fabrika e parave

Periskopi.com Video

Behgjet Pacolli bëri premtim elektoral, Ramiz Lladrovci nuk ia lejon ndërtimin e fabrikës në Drenas

Periskopi.com Video

Zbulohet fabrika e pijeve të falsifikuara alkoolike në veri (Foto)

Policia e Kosovës zbulon fabrikën në të cilën dyshohej se në mënyrë të kundërligjshme bëhej përpunimi, prodhimi dhe distribuimi i pijeve alkoolike të falsifikuara.

Periskopi.com Lajme

 

“Gjatë analizave dhe përpunimit të të dhënave operative, bazuar në autorizimet përkatëse nga prokurori i shtetit, Policia e Kosovës, ka realizuar bastisjen e tri lokacioneve të ndryshme në kuadër të komunës së Leposaviqit: një në fshatin Banoviqe ku është identifikuar laboratori dhe dy të tjera bastisje në Leshak të Leposaviqit, ku është identifikuar një depo dhe bastisja e një hapësire banesore, ku janë gjetur dhe sekuestruar material i provave të cilat do të përdoren për ndërmarrjen e veprimeve të mëtutjeshme ligjore”, thuhet në njoftimin e policisë.

Në vendngjarje policia ka identifikuar pajisjet (makinerinë) ilegale për prodhimin dhe mbushjen e pijeve alkoolike; ambalazhe për mbushjen e pijeve të ndryshme alkoolike; një sasi të shumtë të etiketave për pije të ndryshme alkoolike; kapak për mbyllje të shisheve, si dhe ambalazhe për paketimin dhe distribuimin e mëtejmë.

“Lidhur me rastin e regjistruar, Policia e Kosovës ka identifikuar dhe ka arrestuar një person, si të dyshuar lidhur me veprimtari kriminale sipas nenit 267 të Kodit Penal të Kosovës “prodhimi dhe vënia në qarkullim e artikujve të dëmshëm ushqimorë” dhe nenit 306 “prodhimi i ndaluar”, thuhet më tej në njoftim.

Policia thotë se të gjitha veprimet e mëtejme hetimore lidhur me sekuestrimin dhe procedimin e provave të mbledhura do të zhvillohen nga hetuesit e njësisë përkatëse të hetuesve rajonalë të Drejtorisë së Policisë të Mitrovicës veri, në konsultim me prokurorin e Shtetit të Prokurorisë Themelore në Mitrovicë.

f4

f3

f2

f1