Kelmendi lëshohet në deklarata, thotë se Thaçi e pyeti atë për trenin në veri

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Ramiz Kelmendi ka thënë se presidenti Hashim Thaçi i ka kërkuar atij që të sjellë vendimin që Policia e Kosovës të shkojë drejt kufirit për ndaljen e trenit.

Periskopi.com Lajme

“Me Thaçin kam kontaktuar në telefon, ai ka kërkuar nga unë që të sjellë vendimin për lëvizjen e Policisë së Kosovës në drejtim të kufirit”.

Kelmendi ka theksuar se ai e zëvendëson kryeministrin vetëm në pamundësi të zbatimit të funksionit të vet.

“Unë jam zëvendëskryeministër, nëse kryeministri është i sëmurë ose në pamundësi të zbatimit të funksionit të vet”.

“Ne për herë të parë kemi dëgjuar në Këshillin e Sigurisë së Kosovës se treni vjen në Kosovë e s’ka leje fare”.

“Ishte mbledhja ime e parë me përgjegjësi të lartë dhe ishte çështja si ta ndalim trenin dhe iu dhanë instruksionet organave kompetente që ta ndalin trenin”, ka thënë Kelmendi në Zona B.

Ja si i mashtron konsumatorët kompania ‘Elkos’ e zëvendëskryeministrit (FOTO)

Rrjeti i supermarketeve ETC që drejtohet nga biznesmeni dhe zëvendëskryeministri i Kosovës, Ramiz Kelmendi, raportohet se po i mashtron qytetarët.

Periskopi.com Lajme

Kompania Elkos Gropu, me objekt në Ferizaj, i mashtron qytetarët duke promovuar produkte me zbritje çmimi, nga 2.79 euro në 1.99, ndërsa në arkë konsumatorët paguajnë 2.79 euro, pa zbritjen që promovohet.

Lexuesit e “Zeri.info”, kanë dërguar fotografi, të produkteve të cilat kanë dal në aksion me një çmim me të ulet sesa çmimi i produktit, si dhe faturat, ku shihet se pagesa është bërë me çmimin paraprak dhe jo me ata që është në aksion.

Kelmendi s’ka të ndalur në deklarata: Pas 3 vjetëve asnjë kosovar nuk do të jetë i papunë

Shpejt në Republikën e Kosovës nuk do të ketë asnjë qytetar i cili do të jetë pa punë.

Periskopi.com Lajme

Zëvendëskryeministri, Ramiz Kelmendi thotë se brenda 2-3 vjetëve, në Kosovë nuk do të ekzistojë asnjë njeri i cili nuk do të punoj dhe nuk i ofrohet mundësia të punësohet.

Kelmendi në Rubikon të KTV-së foli rreth pakos së re fiskale të propozuar nga qeveria e Kosovës. Ai theksoi se kjo do të ndikoj në rriten e prodhimtarisë.

“Nëse i lirojmë këto taksa sektori prodhues do të rrit prodhimtarin për rreth 30% se pastaj do ta shohim se sa do të ndikoj kjo në rritjen e vendeve të punës. Po të ishte që unë të vendosi në aspektin administrativ, unë këtë e kisha sjell në vitin e kaluar po meqenëse janë procedura ligjore, unë nuk mund të shkeli ligjin pasi kërkohet procedurë”, ka thënë ai.

Të ardhurat, puna primare e sekondare dhe paga më të larta, Kelmendi tha se çdo qytetar i Kosovës, do t’i gëzoj shumë shpejt.

Zëvendëskryeministri ua shet qytetarëve mishin pa afat, e vet as nuk flet për ta

Zëvendëskryeministri i sapoemëruar në Qeverinë e Kosovës, Ramiz Kelmendi, nuk ka dashur të flasë për 6 mijë kilogramët e mishit të gjetur pa afat në qendrën tregtare ETC në Pejë dhe Fabrikën e Përpunimit të Mishit “ELKOS” në këtë qytet, ku ai është pronar.

Periskopi.com Lajme

Ka thënë se përgjigjen për këtë duhet marrë në menaxhmentin e kësaj kompanie, shkruan sot Koha Ditore.

“Ajo i përket menaxhmentit të Grupit ELKOS, aty mundesh me ia parashtru këtë pyetje edhe nëse e keni lexuar informatën, ata kanë kthye përgjigje të caktuar për këtë çështje. Prandaj ju falënderoj për pyetje po përgjigjen e gjeni në…(ELKOS v.j.)”, ka thënë Ramiz Kelmendi pas takimit që ka pasur me kryetarin e Komunës së Podujevës, Agim Veliu.

Më 1 nëntor, mediat kishin raportuar se Agjencia e Ushqimit dhe e Veterinës kishte asgjësuar në prani edhe të Policisë së Kosovës rreth 6 mijë kilogramë mish pule, peshk e prodhime peshku me afat të skaduar në ETC në Pejë dhe në Fabrikën e përpunimit të mishit “ELKOS në të njëjtin qytet, që nuk i dihej as origjina. Zyrtarët e AUV-it kishin njoftuar se lënda do të shkojë në gjykatë.

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Ramiz Kelmendi që po i helmon qytetarët

Periskopi.com Lajme