Nano thotë se Shqipëria nuk ka rrezik nga ekstremizmi fetar

Publicisti e shkrimtari, Mustafa Nano vlerësoi se Shqipëria nuk ka rrezik nga ekstremizmi fetar.

Periskopi.com Lajme

Ai nënvizoi se imami, siç tha ai ,zyrtar në Shqipëri është tejet modern dhe nuk ka ngelur në shekullin e shtatë, transmeton Koha.net.

“Nuk mendoj se janë rrethanat për ta dramatizuar. Në Shqipëri këto segmente ekstremiste janë një pakicë”, ka thënë ai.

Nano përmend deklaratën e myftiut të Shkodrës, i cili sipas tij theksoi se në vendin e tij ka një shumicë islame, e që sipas Nanos, një deklaratë e tillë është politike dhe jo adekuate për një imam.

“Imamët duhet të heqin dorë nga deklaratat si kjo ‘jemi shumicë’. Çfarë rëndësie ka nëse jeni shumë apo pak, është deklaratë politike”, përfundoi ai.