Dardan Gashi e fut në ‘lojë’ Edi Ramën

Periskopi.com Lajme

Huqja e Edi Ramës – Nuk e di që Kosova nuk ka Ligj për bërllog

Periskopi.com Lajme

Gashi thotë se PDK-së i konvenojnë zgjedhjet

Analisti Dardan Gashi ka thënë se nuk është e habitshme deklarata e kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, se zgjedhjet janë mundësi reale.

Periskopi.com Lajme

Ai ka deklaruar se proceset gjyqësore që po zhvillohen ndaj zyrtarëve të lartë të kësaj partie dhe mosefikasiteti i qeverisë janë duke e dëmtuar këtë subjekt, ndaj Veseli shfaqet i hapur edhe para kësaj mundësie, njofton Klan Kosova.

“Nuk ka ndodhur që partia më e madhe në qeveri të dalë me një deklaratë të tillë, pikërisht atë që e ka thënë opozita, e ka thënë Kadri Veseli, andaj e quaj historike”.

“Ajo çka e tha në fund të ditës Veseli është që “nëse ekipi nuk është duke luajtur mire atëherë duhet të ndërrohet trajneri” që i bie të ndërrohet kryeministri, Isa Mustafa”.

“Drenica 1 dhe 2, nëse i shtojmë edhe Gjykatën Speciale, mund ta dëmtoj Partinë Demokratike të Kosovës, për këtë Veseli ka të drejtë sa i përket zgjedhjeve të parakohshme, sepse sa më shumë që do të qëndroj PDK-ja me këtë qeverisje, duke i shtuar edhe këto procese do të dëmtohet”.

Gashi më tutje është shprehur se ende njerëz të caktuar mbajnë pozita të caktuara për shkak të të qenit pjesëmarrës në luftë, por ka kërkuar që largimi i tyre të mos bëhet në kurriz të drejtësisë.

“Fatkeqësisht ne jemi afër 20 vjet pas luftës, por mentaliteti nuk ka ndryshuar. Ende kemi persona që marrin vota pse ishin komandantë, e vetmja arsye që janë në skenën politike është që dikur ishin komandant.

“Ne jetojmë në një shoqëri të konspiracionit, nuk e besojmë kurrë atë që shohim por mendojmë që ka diçka mbrapa. Shoqëria kosovare duhet të lirohet prej shumë prej tyre sa i përket aktivitetit politik, mirëpo ajo nuk guxon të behet me akuza. Kjo metodë e largimit të personave nga skena politike po e falimenton drejtësinë”.

Gashi: Rama dëshiron të bëhet Gandi i Ballkanit në kurriz të Kosovës

Analisti Dardan Gashi ka thënë se Edi Rama po mundohet të bëhet Gandi i Ballkanit në kurriz të Kosovës.

Periskopi.com Lajme

“Sovraniteti është hera e parë që përfundon me Kombet e Bashkuara. Askund nuk thotë se anëtarësimi në Kombet e Bashkuara përcakton sovranitetin”, ka thënë ai si i ftuar në Zona e Debatit në Klan Kosova.

Gashi ka thënë se debati që është nxitur së fundmi Kosovë-Shqipëri, ekziston që 100 vjet.

“Ajo çfarë më befason, me pyet Edi Ramën se çka është Hashim Thaçi, thotë se është kosovar. Shqiptarët e Shqipërisë na thonë kosovarë, a serbët për shembull na thonë shqiptar. Puna nuk është të frikësohemi nga Shqipëria, por prej vëllaut të vjen mërzi të bëhet këso lojëra, por jo nëse ato i bën Serbia”.

 

Gashi: Njerëzit e LDK-së më 12 qershor ’99 kanë qenë të tmerruar në Prishtinë nga UÇK-ja

Analisti politik, Dardan Gashi, ka folur për deklaratën e fundit të Veton Surroit i cili ka thënë se disa ushtarë të UÇK-së ishin armatosur kundër Serbisë aq sa kishin kapur armët edhe kundër Rugovës e LDK-së.

Periskopi.com Lajme

“Mund të them me pak rezerva se pajtohem me atë që ka thënë Surroi në disa segmente. Kanë qenë lëvizje që e kanë kundërshtuar, kanë ekzistuar para LDK, dhe me daljen në skenë të LDK kanë humbur, dhe më pas janë ringjallur kur lëvizja e Ibrahim Rugovës nuk ipte fryte”, ka thënë ai në Klan Kosova.

“Nëse shkojmë në vitet kur UÇK-ja dhe grupet që kanë punuar në Dukagjin dhe Drenicë, ku në ‘bunaret e tyre’ është futur njëjte si një serb, ashtu një zyrtar i LDK, të tilla kemi edhe në qeveri.”

“Trajtimi që i është bërë njerëzve në terren, si edhe pas luftës, ku kemi viktima të drejtpërdrejta ku drejtojnë gishtin nga këto grupe.”

Gashi ka treguar për rastet ku në zonat ku ka operuar UÇK-ja ka pasur ndjekje të anëtarëve të LDK-së.

“Njerëzit e LDK me 12 qershor 1999 kanë qenë të tmerruar në Prishtinë nga UÇK.”

“Edhe në zonat ku ka operu UÇK ka pas ndjekje të anëtarëve të LDK.”

“Nuk po flasim për ushtarë të thjeshtë, në 25 mijë ushtarë vendime kanë marrë 25 veta.”

Gashi thekson se armiqësitë politike kanë vazhduar deri në koalicionin qeverisës të parë PDK-LDK.

“Akterët kyç të LPK kanë qenë të ky}ur në shtabin e përgjithshëm. Armiqësitë politike kanë vazhdu deri në vitin 2007 kur është bërë koalicioni qeverisës të parë PDK-LDK.

“Krahu ushtarak i LDK nuk ka qenë shtabi i përgjithshëm në Drenicë. Kjo ka qenë fillimisht një ushtri e LPK dhe më pas është zgjeru formati. Këta kanë pas orientim të theksuar anti-LDK”, ka thënë Gashi.