Ministria që u bë çerdhe e LDK-së (Video)

Periskopi.com Lajme

Djali i nënkryetarit të LDK-së, Agim Veliut, djali i kryetarit të Lipjanit Imri Ahmetit, vajza e vëllait të Isa Mustafës, dhe reja e Isa Mustafës, janë prurjet e fundit në Institucionin shtetërorë që udhëhiqet nga ministri i LDK-së Arban Abrashi.

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale që si institucion ka për qëllim rehabilitimin e mirëqenien e pjesës më të madhe të popullsisë në vend, ka rehatuar të paktën të afërmit e bashkë partiakëve të ministrit.

Shkumbin Veliu, djali i kryetarit të Podujevës Agim Veliut, e që vjen nga LDK-ja, është punësuar në këtë ministri si zyrtar për legjislacion.

Ndërsa në divizionin e hapur muaj më parë në këtë ministri, atë për sigurime sociale është punësuar Qëndrim Ahmeti, djali i kryetarit të Lipjanit Imri Ahmetit, e që gjithashtu vjen nga Lidhja Demokratike e Kosovës.

Ky madje është në kontratë mbi vepër.Sekretari i përgjithshëm i Ministrisë, Izedin Bytyqi i ka konfirmuar televizionit këto punësime, ani pse sipas tij të dy ata janë punësuar me plotësim të kritereve.

“Shkumbin Veliu është zyrtar me kontrate te rregullte, nuk është me kontrate mbi vepër, ne MPMS ka ardhë si transfer nga komuna e Prishtinës, kurse Qendrim Ahmeti është i angazhuar me kontrate mbi vepër, ne divizionin për marrëveshje për sigurime Sociale dhe punësim, qe është një divizion i sapo funksionalizuar ne kuadër te ministrisë. Procedura e angazhimit te tij ka qene me konkurs publik, me kohëzgjatje për periudhe gjashtëmujore.”

Njëjtë në këtë ministri janë punësuar edhe vajza e vëllait të kryeministrit Mustafa, si dhe nusja e djalit të vet kryeministrit.

 

Lagjja “Sofalia” sot bëhet me çerdhe të re

Familjet e lagjes “Sofalia” në Prishtinë, nga sot do ta kenë më të lehtë sistemimin e fëmijëve të tyre të vegjël.

Periskopi.com Lajme

Sot më 13 shkurt, në ora 11:00, prapa shkollës “Gjin Gazulli”, hapet çerdhja e re për fëmijë, për lagjen e Sofalisë dhe lagjet përreth.

Sipas njoftimit për media nga Komuna e Prishtinës, në hapje do të marrë pjesë edhe kryetari i Komunës, Shpend Ahmeti.

Së shpejti, edhe Sofalia do të bëhet me Çerdhe

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, përmes një statusi në Facebook,m ka treguar se janë duke u bërë përgatitjet për hapjen e çerdhes në Sofali.

Periskopi.com Lajme

“Vazhdojmë me çerdhet e reja – përgatitjet për hapjen e çerdhes Zogjtë në Sofali”, ka shkruar Ahmeti.

Më poshtë keni postimin e plotë të Ahmetit:

Komuna e Prishtinës informon të gjithë banorët se më 30 nëntor, e mërkurë, në ora 17:00 , në sallën e Kuvendit Komunal, ndërtesa e Komunës së Prishtinës, do mbahet diskutimi publik për përzgjedhjen e Këshillit të Prindërve të cilët në bashkëpunim me Komunën do të themelojnë çerdhen me bazë në komunitet “Zogjtë’.

Të gjithë prindërit e interesuar duhet të dorëzojnë një letër me shkrim ku shprehin qëllimin për tu zgjedhur në Këshillin e Prindërve. Këshilli i prindërve do të zgjedhet me votat e personave prezent që do të jenë në sallë. Letra mund të dorëzohet në sportelin numër 5 apo në emailin [email protected] .

Të drejtë konkurrimi kanë vetëm prindërit që kanë fëmijë të moshës 0-6 vjeç dhe që kanë qëllim t’i regjistrojnë në çerdhen që do të hapet.

Prindërit që konkurrojnë të bëhen pjesë e këshillit të prindërve duhet të sjellin me vete këto dokumente:

Dëshmi se është banorë i lagjes – dokumenti nga Bashkësia Lokale dhe një faturë

Ekstrakti i lindjes se femiut”, ka shkruar Ahmeti në Facebook.