Serbët bojkotojnë ministren Jevtiq

Përfaqësuesit e dhjetë komunave me shumicë serbe kanë vendosur sot në Zveçan që mos ta njohin Mirjana Jevtiqin për ministre të Pushtetit Lokal dhe kanë hedhur poshtë mundësinë e çfarëdo bashkëpunimi me të.

Periskopi.com Lajme

Në konkluzionet e miratuara unanimisht nga kjo mbledhje thuhet se këto komuna ndërprenë secilin kontakt dhe bashkëpunim me anëtarët e Lëvizjes së Socialistëve në të gjitha institucionet e Kosovës, raporton Klani

Ata fajësojnë këtë subjekt politik për futjen e përçarjes në mes serbëve të Kosovës.

Kryetarët e komunave, përveç Dragan Jablanoviqit të Leposaviqit që nuk mori pjesë në mbledhje, kanë konstatuar se ministri Lubomir Mariq është shkarkuar nga një grup I deputetëve serb dhe kundër vullnetit të shumicës.

Në takimin e sotëm morën pjesë kryetarët e Zveçanit, Veriut të Mitrovicës,  Zubin Potokut, Graçanicës, Shtërpcës, Ranillukut, Kllokotit, Parteshit e Novobërdës. Ndërkaq, Leposaviqi përfaqësohej nga kryetari i Kuvendit.

Lista Serbe e penduar që bojkotoi institucionet e Kosovës

Lisat Serbë është zbutur. Shefi i saj, Slavko Simiq, tanimë po thotë se kthimi i këtij grupi parlamentar në Punën e Kuvendit e të Qeverisë, mund të ndodh.

Periskopi.com Lajme

Ndonëse, nuk është i prerë në këtë qëndrim, deputeti nga pakica serbe, mendon se me bojkotin e punës së institucioneve, ata po humbin, raporton Klan Kosova

Deputeti pakicave serbe mendon se me bojkotin e institucioneve, ata po humbin.

“Puna në Kuvend për ne serbët është shumë e rëndësishme sepse aty miratohen Ligje dhe Rezoluta të tjera. Ne nëse jemi larg Kuvendit mund të jemi larg zgjedhjeve të çështjeve komplekse. Nuk mund të mohoj as pohoj kthimin, do kemi ende diskutime, por s’ka vendim”, thotë ai.

AI thotë se janë të gatshëm për dialog me Isa Mustafën por që asnjëherë nuk morën ndonjë ftesë zyrtare.