‘Bllokada ekonomike do e detyronte Serbinë që ta njoh Kosovën’ (Video)

Një bllokadë ekonomike mund ta gjunjëzojë Serbin, bile edhe do të mund ta qonte në njohjen e shtetësisë së Kosovës.

Periskopi.com Lajme

Kosova edhe pse është anëtare e barabartë me vendet e tjera në marrëveshjet e nënshkruara tregtare si CEFTA dhe MSA, ajo ende nuk di të shfrytëzoj të drejtat e saj.

Edhe pse këtë vit ka filluar së implementuari Marrëveshja e Stabilizim Asociimit nuk është parë  ndonjë rritje e  eksportit .Duke qenë se importi vazhdon të rritet.

Edhe pse Kosova është anëtare e CEFTA-s ashtu si edhe Serbia , kjo e fundit sa herë që i është dhënë rasti ka mohuar të drejtat e shtetit të Kosovës për lëvizje të lirë të mallrave, bile shpesh edhe duke mohuar shtetësinë e saj.

Sipas Musa Limanit, ekspert i çështjeve ekonomike,   Kosova përmes një bllokade ekonomike mund ta gjunjëzoj Serbinë, bile një gjë e tillë do të mund ta detyronte atë edhe ta njoh shtetësinë e Kosovës.