Blej Shqip në qendër të Prishtinës (Foto)

Të dielën në Prishtinë është hapur panairi "Blej Shqip".

Periskopi.com Lajme

Ky panairi i organizuar nga Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes së Shqipërisë, tashmë është bërë tradicional.

Çdo gjë vendore, e punuar dhe prodhuar mund të gjendet aty.

Në panair po marrin pjesë rreth 120 prodhues dhe kompani shqiptare nga Republika e Kosovës, e Shqipërisë dhe Maqedonisë. Panairi do të jetë i hapur tri ditë radhë.

Gjatë ditës drejtori Genc Bashota dhe Ambasadori Qemal Minxhozi vizituan panairin.

U tha se duhet lënë retorikën e fjalëve, e duhet të punohet që prodhimet shqiptare të mbizotërojnë në të gjitha trojet tona.

Iniciativa Blej Shqip u konkretizua nga ide në projekt në pranverën e vitit 2010.

E iniciuar në atë kohë nga Rrjeti i Organizatave Shqiptare (RrOSH) projekti ‘Blej Shqip’ synonte të nxiste konsumatorët shqiptarë të blejnë produkte dhe shërbime shqiptare. Për gati çdo vit “Blej shqip” organizoi në Tiranë e Prishtinë panaire e aktivitete që kishin për qëllimin lidhjen shkëmbimin dhe promovimin e prodhimeve dhe shërbimeve shqiptare./ Periskopi

Blej Shqip  15235476_1359936890686118_2362729833314316690_o

Më shumë se 120 prodhues vendi në panairin “Blej Shqip” (Foto)

Mbi 120 prodhues nga të gjitha trevat shqiptare po marrin pjesë në panairin tashmë tradicional “Blej Shqip”, i cili është hapur sot në sheshin “Zahir Pajaziti”, në Prishtinë.

Periskopi.com Lajme

Panairi organizohet nga Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes së Republikës së Shqipërisë dhe gjatë tre ditëve.

Drejtori i Planifikimit Strategjik dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm në Komunën e Prishtinës, Genc Bashota në hapje të këtij panairi, deklaroi se ky është panairi i tretë që organizohet dhe i cili kishe një interesim më të madh nga prodhuesit.

“Sivjet ka qenë interesimi më i madh i të gjitha viteve paraprake, kemi mbi 120 prodhues nga Kosova, Shqipëria dhe viset tjera ku jetojnë shqiptarët, që do të thotë se është një vetëdijesim i vazhdueshëm është edhe i prodhuesve edhe i konsumatorëve që të këmbejmë produktet tona. Mendoj që sa më shumë që konsumojmë produktet tona do të fuqizohemi si komb”, tha Bashota.

Kurse, ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes së Republikës së Shqipërisë, Milva Ekonomi tha se panairi është një ngjarje e rëndësishme për sipërmarrjen në Kosovë dhe Shqipëri që të bashkohen dhe të shikojnë se çfarë produkte bëjnë dhe çfarë mund t’i ofrojnë ato konsumatorëve.

Ajo bëri të ditur se po punojnë që produktet e Kosovës dhe Shqipërisë të regjistrohen si marka.

“Po punojmë bashkërisht që të regjistrohen si marka dhe konsumatori ka nevojë të mbrohet në momentin që konsumon një produkt, prandaj dhe për këtë po punohet që marrëveshjet tona të rregullohen dhe të jenë të barabarta në fushën e prodhimit të produkteve që janë për eksport. E rëndësishme tjetër është që sa herë që ka një ngjarje që kjo, unë kam përshtypjen personale dhe më gjerë se sa kaq që nuk ka pengesë që e ndal këtë gjë, gjithmonë do të gjendet një zgjidhje edhe kur vihet re ndonjë mangësi e vogël, ndaj edhe sot kur vimë në këtë panair, jemi të kënaqur që gjatë një viti nuk është gjendur asnjë barrierë procedurale midis produkteve që janë shkëmbyer Kosovë-Shqipëri apo Shqipëri-Kosovë“, tha ajo.

Ajo në fund tha se beson që Prishtina do të mbetet vendi që organizon panairin “Blej Shqip”, sepse e ka dëshmuar që di ta organizojë këtë panair.

15218386_10211282720765925_1327594508_n

15211620_10211282720605921_851767467_n

15207881_10211282720965930_1354396573_n

Sot hapet panairi “Blej Shqip”

Sot në Sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë, do të hapet panairi “Blej Shqip”, ku do të prezantohen 100 biznese nga të gjitha trevat shqiptare.

Periskopi.com Lajme

Panairi organizohet nga Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes së Republikës së Shqipërisë dhe gjatë tre ditëve në vijim në të do të ekspozojnë mallra e tyre mbi 100 biznese nga të gjitha trevat shqiptare.

Siç njofton Komuna e Prishtinës, panairi do të hapet zyrtarisht nga Drejtori i Planifikimit Strategjik dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm në Komunën e Prishtinës, Genc Bashota dhe ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes së Republikës së Shqipërisë, Milva Ekonomi, transmeton KosovaPress.