Kryetarja e kushtetueses thotë se nuk kanë presione, ka dy raste me të cila lavdërohet

Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, Arta Rama - Hajrizi thotë se po vazhdojnë të forcojnë sistemin kushtetuese të vendit.

Periskopi.com Lajme

Ajo tha se Gjykata ka vendos raste të rëndësishme për shtetin dhe shoqërinë, dhe sipas saj vendimet që marrin asnjëherë nuk janë rezultat i presionit, raporton Periskopi

Ajo bëri thirrje te të gjitha institucionet të punojnë që të rriten kapacitet e kësaj gjykate.

“Nga themelimi janë pranuar 1260 kërkesa, janë trajtuar mbi 90% e tyre. Dy raste kryesore deri tani që ka trajtuar Gjykata Kushtetuese janë Asociacioni dhe çështja e Manastirit të Deçanit”, tha ajo, në ceremoninë e shtatë vjetorit të këtij institucioni ku po marrin pjesë zyrtarë nga Maqedonia, Shqipëria, Bullgaria dhe Turqia./ Periskopi