YouTube tani transmeton videot drejtpërsëdrejti edhe në 4K

YouTube duke filluar nga sot (e mërkurë) do të mbështes edhe transmetimin e videove në formatin 4K.

Periskopi.com Tech/Auto

Webfaqja masive për video nga Google ka thënë se formati i ri do i lejoj kreatorëve dhe partnerëve të transmetojnë video drejtpërsëdrejti në rezolucion jashtëzakonisht të lartë për t’iu ofruar shikuesve opsionin të shohin një pamje më të qartë në pajisjet e tyre që mbështesin teknologjinë 4K.

Formati 4K i shumëfishon numrat e pixelave në krahasim me atë tradicional të njohur si “HD”.