Studimi: Gjysma e amerikanëve besojnë në ekzistencën e jashtëtokësorëve

Periskopi.com SOK

Sipas statistikave, pothuajse gjysma e amerikanëve besojnë në jashtëtokësorët. Në fakt, ishte e qartë se pothuajse të gjithë besojnë se jashtëtokësorët po vizitojnë tokën për shkak të vështrimeve të ndryshme.

Nga shifrat thuhet se të paktën 20% besojnë në rrëmbimin e jashtëtokësorëve. Më shumë se 1700 amerikanë u anketuan nga “20th Century Fox Home Entertainment”. Ky i fundit e autorizoi studimin si pjesë e fushatës së tyre promovuese për publikimin e filmit me titull “Phoenix Forgotten”.

“Phoenix Forgotten” është një triller shkencor që do të vendoset gjatë një zbulimi masiv të UFO’ve në Feniks, në vitin 1997, i cili njihet si “The Phoenix Lights”.

Ky fenomen u bë më 13 mars 1997, gjë që i bëri ata të sillnin një sondazh të ri për të përcaktuar se ku qëndrojnë shumica e amerikanëve dhe sa është shkalla e njerëzve që besojnë në jashtëtokësorët, raporton “Locklip”, transmeton Periskopi.

Sipas sondazhit të tyre, (47%) ose pothuajse gjysma e amerikanëve besojnë tek jashtëtokësorët, por vetëm më pak se një e pesta mendojnë se kanë parë ndonjëherë një jashtëtokësor ose një UFO.

Për gjetjet më interesante në këtë studim, 39% e të anketuarve besojnë se jashtëtokësorët kanë vizituar Tokën më parë.

Edhe pse shumë besojnë se të huajt kanë vizituar Tokën, vetëm një numër i vogël besojnë se jashtëtokësorët rrëmbejnë njerëzit.

Për shifra të sakta, afërsisht 18% e grupit thanë se besojnë në rrëmbimet e të huajve, 16.74% kanë parë një, dhe 27% kanë njohur dikë që ka pasur kontakt me një jashtëtokësor.

Kur njerëzit u pyetën nëse të huajt kanë qëllime armiqësore apo miqësore, vetëm 9% thanë se ishin armiqësor jashtëtokësorët, por 25% besojnë se jashtëtokësorët janë miqësorë dhe 66% deklarojnë se janë neutralë./Periskopi/