Si të parandaloni që ftohja të mos ju kalojë në sistemin e frymëmarrjes

Periskopi.com Shëndeti

Disa persona thjeshte janë të prirur që ftohjet e thjeshta t’ju kalojnë edhe në gjoks, në sistemin e epërm të frymëmarrjes.

Nuk është se mund të behet diçka që të parandalohet kjo, megjithatë janë disa gjëra që mund të ndihmojnë.

Pastrimi i hundeve vazhdimisht është një nga gjërat që mund të bëni, e që ndihmon në minimizimin e gjasave që ftohja të kaloj në traktin e epërm të frymëmarrjes.

Veç kësaj është e rëndësishme që të rrini vazhdimisht të hidratuar, gjë që lehtëson lodhjen dhe mbingarkesën.